Hlavní obsah

Máme co zlepšovat. Nefungují nám oslabení, štvalo Němce. Znovu ale zařídil dva české góly

Martin KézrPrávo

Stejně jako v úvodním zápase se Slováky měl obránce Ondřej Němec zase prsty ve dvou českých gólech, s bilancí 1+3 je jasně nejproduktivnějším českým hokejistou na šampionátu v Minsku. Po zápase se Švédy se ale moc neusmíval.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Útočník Jiří Hudler (třetí zleva) slaví se spoluhráči Martinem Ševcem, Petrem Zámorským, Janem Kovářem a Romanem Červenkou gól proti Švédsku na mistrovství světa v Minsku.

Článek

Tolik vás štve, že jste ztratili slibné vedení 3:1?

Samozřejmě, mělo se to udržet, jenže jsme dostali dva góly v oslabení, které nám tady zatím moc nefunguje. Nemůžeme se na nic vymlouvat, máme před sebou v tomto směru spoustu práce.

Bylo vaším největším problémem přečkat švédské přesilovky?

Hráli je dobře, jednoduše. Všechno házeli na branku, byly tam tečované puky, pak je vždycky větší naděje, že se něco ujme. Ubránit přesilovky soupeře je základ, zlato před čtyřmi lety v Kolíně nad Rýnem nám vyhrálo právě precizní oslabení.

Vidíte problém i v četnosti faulů?

Těch se těžko úplně vyvarujeme, k hokeji přece jen nějak patří. Ale musím lépe zvládat hru v oslabení, protože při ní dostáváme góly a sami zatím nemáme tak nebezpečné přesilovky.

Cítil jste alespoň zlepšení ve hře národního týmu oproti premiéře se Slovenskem?

Souhra se zlepšila, snad i pohyb, zápas se ale bude hodnotit negativně. S tak silným soupeřem si nemůžeme dovolit ztratit slibný náskok, bohužel pak nám, poprvé co pamatuji na mistrovství, neklaply ani nájezdy.

Bod je pro vás ze souboje s obhájci titulu málo?

Švédové jsou vždycky hodně silný soupeř a šance byly na obou stranách. Trenér nám ale do omrzení opakuje, že musíme vyjít z obrany a když dostaneme tři góly, tak je prostě někde problém. Vyhrávat se dá jen na jeden v naší síti.

Potěšily vás alespoň dvě báječné přihrávky na gól?

Jsem rád, jak nám vyšla hned ta naše první akce, po ní mně Hertlík málem samou radostí vlepil pusu. Švédové zdvojili Jágra a mně se tam krásně otevřel prostor, pak už bylo jednoduché to narýsovat na něj. Proměnil to zkušeně, možná měl jet i nájezd...

Jak dopadne česká hokejová reprezentace na mistrovství světa v Bělorusku?
Získá zlato
48,8 %
Získá stříbro
4,7 %
Získá bronz
16 %
Skončí čtvrtá
3 %
Vypadne ve čtvrtfinále
23,3 %
Neprobojuje se do čtvrtfinále
4,2 %
Celkem hlasovalo 45972 čtenářů.

Reklama

Související témata: