Hlavní obsah

Hokejisty ničí střevní potíže. Hráči se nemůžou ani najíst, musí to být hrozné, tvrdí Růžička

Minsk

Nepříjemné komplikace postihly na mistrovství světa v běloruském Minsku českou hokejovou reprezentaci před zápasem s Itálií (2:0). Šest sedm hráčů bojuje se střevními potížemi, Vladimír Sobotka kvůli nim do utkání ani nenastoupil. „Nevím, z čeho to máme. Jestli je to z jídla, nebo jde o virózu,“ prohlásil kouč Vladimír Růžička, kterému rovněž není moc dobře.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr (uprostřed) v přestávce utkání proti Itálii, vzadu Vladimír Růžička.

Článek

Co přesně některé hráče trápí?

Je jim špatně, vůbec se nemůžou ani najíst. Můžu to potvrdit, protože ty problémy mám taky. Celý den mi dneska není moc dobře. A to nehraju. Pro hráče to musí být hrozné. Snad se z toho dostaneme.

Do utkání s Italy kvůli tomu nenastoupil jen Vladimír Sobotka, kolik hráčů ale má střevní potíže?

Všichni ne, od úterka se s tím potýká asi šest sedm kluků. Vláďa Sobotka chtěl hrát, dokonce se převlékal do zápasu, ale byl tak bílej a zelenej, že jsme řekli, ať jede radši na hotel. Bylo mu strašně zle. Doktor mu dal nějaké léky a jel si lehnout. Teď bude dva dny odpočívat a doufejme, že se z toho dostane.

A další hráči?

Na hraně to bylo i u Tomáše Hertla, nebylo mu dobře, ale zápas odehrál. Jak jsem ho viděl, když šel střídat, bylo mi ho trochu líto. Ševc ležel už v úterý, dneska se z toho trošku dostal.

Máte to z jídla, nebo jde o virózu?

To nevíme. Nemyslím si ale, že by to bylo tak hrozné, aby musel náš doktor zavádět nějaká preventivní opatření, aby se to dál nešířilo. Hodí se nám, že teď máme dva dny bez zápasů.

Ve čtvrtek dopoledne máte mít trénink. Půjdete ale na led?

Máme to naplánovaný a uvidíme ráno, jak se budou hráči cítit.

Cítíte úlevu, že jste i kvůli těmto komplikacím zápas s Italy zvládli, byť se výhra nerodila lehce?

Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, ale myslel jsem si, že dáme nějaké góly a v klidu ho odehrajeme. To se ale nestalo. Soupeř dobře bránil, my jsme pořád jenom kombinovali a málo se cpali do brány. Od druhé třetiny se to trochu zlepšilo, ale pořád to nebylo ono. Ve třetí třetině nám tam puk skákal po brankové lajně a byli jsme šťastní, že jsme zápas uhráli za tři body. Neměli jsme ale moc nebezpečných střel, moc jsme Italy neprověřili. Prostě jsme nehráli moc dobře, musíme se hodně zlepšit, abychom další zápasy uhráli.

Zapracovat budete muset i na přesilovkách, že?

Ty hrajeme špatně. Ve stoje, vůbec nemáme pohyb. Připadá mi, že to hrajeme trošku na náhodu.

Lekl jste se, když ve druhé třetině zůstal po nárazu na mantinel pár vteřin klečet na ledě Ondřej Němec?

Lekl, protože to už nevím, co bychom dělali. Vitásek má něco se zády, proto nehrál. Kdyby lehnul ještě Ondra, tak nevím, s kým bychom to hráli. To je jediný bek, který má zkušenosti. Sázíme na něj, dáváme mu velký prostor na ledě. A protože je na něm skoro pořád, může se pochopitelně i zranit.

Reklama

Související témata: