Hlavní obsah

Střelec Sekáč si zapomněl vzít puk na památku. Salák po tyčce řekl jen uff

Minsk

Šestnáct mezistátních utkání čekal útočník Jiří Sekáč na první reprezentační gól. Jeho střela švihem proti Italům při čtvrtém vystoupení českých hokejistů na světovém šampionátu v Minsku ale byla vítěznou. „Říkali jsme si, nevymýšlet žádné koniny a prát to na bránu, tak jsme to zkusil,“ líčil potěšeně útočník pražského Lva.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Střelec gólu Jiří Sekáč (vpravo) slaví svoji trefu proti Itálii se spoluhráči Jakubem Kindlem a Jiřím Hudlerem.

Článek

Puk na památku si však nevzal. „Já hlupák na něj úplně zapomněl. Maséři mi ho sháněli, tak se třeba ještě někde najde," usmál se. Zápas s mužstvem, jehož hlavním cílem na MS je záchrana, byl ale obtížnější, než by i Sekáč čekal. „Když jim dáte čuchnout a nemůžete se trefit, potom se ten zápas stává těžší a těžší. Naštěstí jsme jim tam šoupli ke konci ještě jednoho," tvrdil.

Jen slova chvály měl pro jistotu v brance Alexandra Saláka. „Nula vzadu určitě potěší. Sašův výkon byl důležitý. Sice jsme Italy před něj moc nepouštěli, ale pak přišel zničehonic závar nebo brejk a to jsou pak těžké situace, když je gólman studenej," vykládal Sekáč.

Salák udržel potřetí v reprezentaci čisté konto. „Já tam většinu času jen stál a skoro nic na mě nešlo, ale když už Italové něco měli, bylo to nebezpečné. Přesně takhle to v takových zápasech bývá. Musíte se koncentrovat, jak nejlépe umíte, protože každá malá chybička může znamenat docela velký zádrhel," mínil Salák.

Ještě za nerozhodného stavu cinkla tyčka po střele Borgatella. „To jsem si řekl jen uff," uvedl gólman s tím, že podruhé si pořádně oddechl po Jágrově pečetící trefě. „Každá výhra se počítá, i když nakonec jen 2:0. Italové to dobře zavřeli a mně se zdálo, že když jsme už měli dobrou pozici, tak jsme se to ještě snažili nějak vyšperkovat," dodal Salák.

Reklama

Související témata: