Hlavní obsah

Střevní obtíže má polovina reprezentace. Růžička už kontaktoval útočníka Krejčího

Minsk

Bydlí v hotelu spolu s několika dalšími reprezentacemi, stravují se ve stejné jídelně. Jenže zatímco ostatní týmy jsou zdravotně v pořádku, český hokejový nároďák kosí střevní potíže. S průjmem se potýká zhruba polovina hráčů a ani reprezentační doktor Tomáš Vyskočil neví, co je příčinou. Kouč národního týmu Vladimír Růžička mezitím zkontaktoval útočníka Bostonu Davida Krejčího.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička udílí na MS v Minsku pokyny svým svěřencům.

Článek
Fotogalerie

„Opravdu nevím, co to epidemiologicky způsobilo. Na hotelu to nikdo jiný nemá, takže to asi bude virové," řekl Vyskočil v průběhu dnešního dobrovolného tréninku. Ten absolvovalo jen šest hráčů nezapsaných na soupisku. Zbytek týmu sice do Arény Čižovka dorazil, na led ale nešel.

„U některých průjem teprve začíná, u jiných pomalu končí. Kluci nemůžou moc jíst, tím pádem nemají příjem energie," uvedl Vyskočil, který se marody snaží dát zdravotně do pořádku.

Vladimír Růžička o možném příjezdu Davida Krejčího z Bostonu
Počítal jsem spíš s tím, že vypadne Montreal a dorazil by tak Tomáš Plekanec, se kterým jsem byl domluvený. Davidu Krejčímu jsem posílal esemesku, ještě jsem s ním nemluvil. Kdyby ale měl přijet až v pondělí nebo úterý, nemělo by to cenu. Čekali bychom na něj jen do víkendu. Do soboty chci na soupisku zapsat dalšího útočníka, abychom jich na zápas s Dánskem měli k dispozici třináct.

„Čistíme střeva, nasadili jsme běžné léky jako endiaron nebo imodium a podáváme jim vitamíny. Stravu v hotelu kontrolovat nemůžu, do kuchyně vás nepustí. Ale máme dietní stravu, po téhle stránce je to v pořádku," prohlásil Vyskočil, který věří, že za den, maximálně dva, budou všichni v pořádku.

„Snad to do sobotního zápasu u všech skončí. Nejhůř na tom včera byl Vláďa Růžička a Tomáš Hertl, tomu bylo blbě," řekl Vyskočil, který neplánuje zavádět speciální opatření, aby se nenakazil zbytek týmu. „V provozu, jaký tady panuje, by kluky ani nešlo nějak rozdělovat."

Do středečního zápasu vůbec nezasáhl Vladimír Sobotka, který má chřipku. „Měl teplotu, bolelo ho v krku a vlastně celé tělo. Asi si to předali s Martinem Ševcem, který to chytil před ním. Se střevními potížemi to nemělo nic společného. Vláďa už se cítí líp, ale nejsem teď schopný říct, jestli bude v sobotu hrát."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články