Hlavní obsah

Gulaš a Kašpar opouštějí Minsk, na letošním mistrovství světa si nezahrají

Minsk

Hokejovou reprezentaci v Minsku opouštějí útočníci Lukáš Kašpar a Milan Gulaš, kteří se v žádném případě nedostanou na soupisku a odcestují z dějiště světového šampionátu už v pátek v poledne. Právu to ve čtvrtek po obědě v hotelu Renaissance, kde národní tým bydlí, sdělil trenér Vladimír Růžička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník české reprezentace Lukáš Kašpar se na MS 2014 nepředstaví.

Článek

„Od začátku jsem věděl, že nás tohle může potkat. Byl jsem smířený i s takovou rolí, přeju klukům, ať udělají úspěch," říkal Kašpar, jenž má medaile z MS 2010 i 2012, ale letos se účasti nedočkal. Gulaš marně doufal v premiéru na šampionátu, nakonec jede už přímo z dějiště domů znovu po čtyřech letech.

Na soupisce pro MS zůstávají ještě dvě volná místa do pole, o něž se ucházejí v Minsku už víc než týden trénující útočníci Martin Růžička a Michal Vondrka i obránce Lukáš Kovář. Jednoho z těch útočníků je kouč Růžička připravený zapsat už před sobotním duelem s Dány.

Mezitím ale bude kontaktovat i Davida Krejčího, jehož Boston skončil v play off NHL. „Psal jsem mu zatím pouze zprávu, ještě nemám odpověď. Večer se mu budeme snažit dovolat, pokusíme se to rychle vyřídit," říká Růžička.

„Moc času už ale není. Pokud by měl Krejčí skutečně reprezentaci v Minsku pomoci, musel by se tu objevit někdy během víkendu. Později už by to asi nemělo smysl," uvažuje Růžička. Pokud by Krejčí nepřijel, kouč se teprve musí rozhodnout, jestli by poslední volnou kolonku v soupisce obsadil obráncem Kovářem nebo by zapsal ještě dalšího útočníka.

Ve čtvrtek Růžička cítil, že střevními potížemi zdecimovaný tým bude potřebovat odpočinek i prostor na léčbu. „Nemocní kluci zůstali v hotelu, zvolili jsme tuhle variantu. Ostatní se byli jen tak protáhnout. Věřím, že v pátek už ale bude většina kluků schopná jít bruslit a uděláme si přípravu na Dány. Takovou kalamitu jsem ještě nikdy nezažil," vykládal trenér.

Reklama