Hlavní obsah

To nejhorší už je snad za mnou, věří Hertl. Problémy se žaludkem vždy schytává ve velkém

Minsk

Stále ještě není stoprocentně v pořádku, jeho současný zdravotní stav se však s tím středečním, kdy navíc nastoupil do zápasu s Itálií, nedá srovnávat. Útočníka české hokejové reprezentace Tomáše Hertla už netrápí průjem, jako pozůstatek střevních potíží přetrvává jen bolest břicha. „Ve čtvrtek už jsem se cítil líp, to nejhorší už je snad za mnou,“ věří benjamínek českého týmu na mistrovství světa v Minsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hertl na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„Všechno začalo v úterý. Měl jsem průjem, přičítal jsem to jiné stravě, než na kterou jsem zvyklý. Druhý den ráno mě začalo hrozně bolet břicho, furt jsem krkal a bylo mi na zvracení. Odkrknul jsem si, udělalo se mi líp, jenže takhle se to opakovalo pořád dokola," vzpomíná Hertl, kterému se příliš neulevilo ani o den později.

A to měl nároďák před sebou souboj s Italy. Těsně před ním kvůli chřipce vypadl ze sestavy Vladimír Sobotka. Hertl se rozhodl kousnout se a na led vyjel. V pohodě ale ani zdaleka nebyl. Vždyť i kouč Růžička přiznával, jak mu bylo dvacetiletého forvarda líto, když ho viděl, jak hraje se sebezapřením...

„Před zápasem jsem se nenajedl, a v jeho průběhu to na mě dolehlo. Cítil jsem se oslabený, což se v soubojích projevovalo. Pokaždé, když jsem přijel na střídačku, jsem se chtěl nadechnout, ale nešlo to. Tak jsem si odkrknul a bylo to dobré. Nebylo to nic příjemného, ale nějak jsem to přežil," říkal útočník patřící San Jose.

Střevní potíže se ho drží

Hertl přiznává, že problémy se žaludkem jej provázejí už delší dobu. „Vždycky jsem na žaludek trpěl. Horečky mě třeba minou, ale střevní potíže se mě drží. Kdykoli někam přiletím, nějakou dobu mi trvá zvyknout si na jiné jídlo. Tuhle sezónu mě to v Americe postihlo několikrát. A když jsem ještě bydlel s rodiči a brácha byl nemocný, měl jsem to nakonec nejhorší já. Vždycky to schytám ve velkém, žaludek prostě nemám tak dobrý."

Ve čtvrtek už se cítil podstatně lépe, stále ale radši jedl dietnější stravu. „Dal jsem si vývar, pak rýži s masem. Prostě jídla, abych žaludek co nejvíc zklidnil, když je ještě dost podrážděný. Do toho piju černý čaj," vypočítává talent českého hokeje, který ale dnešní trénink ještě neabsolvoval.

Reklama