Hlavní obsah

Soupisku reprezentace doplní Vondrka. Trénink vynechali nemocní Hertl, Sobotka i Hudler

Minsk
Aktualizováno

Kouč české hokejové reprezentace Vladimír Růžička dopíše v pátek na soupisku pro mistrovství světa v běloruském Minsku útočníka Michala Vondrku. Na dnešním takřka hodinovém tréninku chyběli národnímu týmu tři forvardi - Tomáš Hertl se stále ještě úplně nezbavil střevních potíží, chřipku pak léčí Vladimír Sobotka a nově i Jiří Hudler. Oba berou antibiotika.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový útočník Michal Vondrka na tréninku reprezentace.

Článek

S Vondrkou tak na soupisce bude třiadvacet hráčů - dva brankáři, osm obránců (včetně Romana Poláka, pro kterého ale turnaj kvůli zranění skončil už v prvním zápase se Slovenskem) a třináct útočníků. Volná tak zůstávají poslední dvě místa  - jedno pro brankáře Pavla Francouze, to druhé zaplní obránce Lukáš Kovář, nebo útočník Martin Růžička.

Jasněji, na koho z nich se dostane, by mělo být v sobotu před zápasem základní skupiny proti Dánsku. Vzhledem k tomu, že dnešní trénink neabsolvovali hned tři útočníci, přiklání se trenér Růžička spíš k variantě, že by posledním zapsaným hráčem do pole byl Martin Růžička.

Jen na hotelovém pokoji dnes zůstali Tomáš Hertl, Vladimír Sobotka a Jiří Hudler. Prvně jmenovaný se stále zotavuje ze střevních potíží, které se v minulých dnech prohnaly českým týmem. „Stav Tomáše se zlepšuje, dává se do pořádku. Už nemá průjem, dál ho ale bolí žaludek. Proto má nasazenou dietu," uvedl lékař českého týmu Tomáš Vyskočil.

Sestava, v níž Češi dnes trénovali:
Salák, Jakub Kovář, Francouz - Němec, Kindl, Jordán, Ševc, Zámorský, Kolář II, Vitásek, Lukáš Kovář - Jágr, Červenka, Rolinek - Vondrka, Klepiš, Zaťovič - M. Růžička, Novotný, Sekáč - Petružálek, Jan Kovář.

Sobotka dobírá krátkodobá antibiotika kvůli chřipce, ta nově skolila i Hudlera, jemuž Vyskočil rovněž naordinoval antibiotika. „Ve čtvrtek večer přišel a měl teplotu," řekl doktor. Jestli alespoň některý z trojice marodů naskočí do zítřejšího souboje s Dánskem, nechtěl odhadovat. „Uvidíme, jak na tom budou ráno, až se probudí."

Stav marodů lehce znepokojuje i Růžičku. „Nevíme, jak to s nimi bude, každopádně je to problém. Pokud nebudou fit, dopíšeme zítra i Martina Růžičku. Není na co čekat," vyhlásil hlavní trenér. A před Dány na své svěřence apeluje, aby co nejvíce zjednodušili hru. „Musíme se víc tlačit do brány. Hrát v útočném pásmu na osm nahrávek, to nikam nevede."

Reklama