Hlavní obsah

I Slováky kosí viróza. Pod Tatrami se už nemluví o sestupu, ale o naději na čtvrtfinále

Minsk

Zdravotní problémy se vedle českého týmu začínají na hokejovém MS v Bělorusku množit i v táboře slovenské reprezentace. V zemi pod Tatrami ale stále doufají, že šampionát nakonec neskončí propadákem. Šok z porážky od Francie, zdá se, po výhře nad Nory vyprchává a začínají se propočítávat možnosti, jak proklouznout do čtvrtfinále a zasáhnout do bojů o medaile.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Radost slovenských hokejistů v utkání proti Norsku.

Článek

Z večerního duelu proti obhájcům titulu ze Švédska (dnes 19:45 on-line reportáž na Sport.cz) by se týmu Vladimíra Vůjtka náramně hodil alespoň bod. Bude se však muset téměř jistě obejít bez tria nemocných útočníků Marek Hrivík, Tomáš Marcinko a Marcel Haščák. Ohrožen je i start obránce Ivana Švarného.

„Trio útočníků má virózu, zvýšenou teplotu a bolesti hrdla. Proti Švédům určitě nenastoupí. Uděláme všechno pro to, abychom je dali do kupy na další zápasy. Pokud ale budou mít i nadále tyto příznaky, nemůžeme je pustit do zápasů," cituje lékaře slovenského týmu Jána Grauzela server sport.sk.

Deset bodů by mohlo stačit

Trenérovi se tak rozpadly hned dvě útočné formace. „Nedali jsme dohromady ani dvanáct útočníků, takže budeme muset improvizovat po dobu celého zápasu," přiznal Vůjtek. Slováky nakonec nepovzbudí ani posílení o hvězdného obránce Zdena Cháry, který se kvůli zlomenině prstu po vyřazení Bostonu v play off NHL omluvil.

Deník SME se pustil do propočtů, za jakých okolností mohou Slováci postoupit do čtvrtfinále. Podle listu by mohl bývalým federálním sousedům stačit, stejně jako loni, desetibodový zisk. Aktuálně mají na svém kontě čtyři body a ke kýžené desetibodové metě by je dovedly výhry nad Itálií a Dánskem.

Případný bodový zisk proti Švédům by jejich naděje ještě navýšil. Deník počítá s tím, že trojice týmů Kanada, Švédsko, a Česká republika si postup pohlídá a o čtvrtém postupujícím ze skupiny A se rozhodne mezi Norskem, Francií, Slovenskem a Dánskem. S Nory mají přitom Slováci lepší vzájemný zápas, s Francií naopak horší.

Pikantností duelu proti Švédům bude fakt, že slovenský veterán Miroslav Šatan má na svém kontě více odehraných zápasů v NHL, než celý tým Tre Kronor dohromady.

Postoupí Slovensko na MS v Minsku do čtvrtfinále?
Ano
42,3 %
Ne
57,7 %
Celkem hlasovalo 7145 čtenářů.

Reklama

Související témata: