Hlavní obsah

Hůř už hrát ani nemůžu, říká sebekriticky Ševc a Růžičkovým výtkám se nediví

Minsk

Sám si uvědomuje, že jeho výkony na světovém šampionátu v běloruském Minsku mají k ideálu daleko. Obránce Martin Ševc je jedním ze čtyř hráčů české hokejové reprezentace, kteří jsou po čtyřech odehraných zápasech v bilanci účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech v mínusových číslech. „Sám na sobě cítím, že to není ono,“ přiznává.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Ševc na pátečním tréninku české hokejové reprezentace na MS v Minsku.

Článek

Play off Kontinentální ligy v dresu Lva mu vyšlo na výbornou, čímž si řekl o svou premiérovou účast na mistrovství světa. Jenže v Minsku zatím jeho výkony, stejně jako ostatních zadáků vyjma Ondřeje Němce, zůstávají za očekáváním. „Opravdu to není z mé strany ideální. Rád bych prodal to, co umím. Jenže hůř než teď už ani hrát nemůžu. Kdybych věděl, jak to změnit, dávno bych to udělal. Doufám, že se to bude zlepšovat," říká dvaatřicetiletý obránce.

Kromě Ondřeje Němce zažívají všichni zadáci ze současného českého kádru premiéru na MS a kouči Vladimíru Růžičkovi přijde, že je svazuje nervozita. O jejich hokejových kvalitách nepochybuje, jen je zatím neukázali.

„Nevím, jestli je to nervozitou, ale jinak s Růžou naprosto souhlasím. Dnešní hokej vychází od obránců a u nás to, až na Ondřeje Němce, zatím neplatí. Vůbec se není co divit, že Růža po nás furt chce jednoduchost a rychle posílat puky dopředu. Nemůžeme se s tím vzadu mazlit," uvědomuje si Ševc.

Ze střevních potíží si už dělají srandu

A zapracovat chce i na přesilovkách, do kterých nastupuje ve druhé formaci. „Musíme je hrát víc do brány a mít před ní clonícího hráče. Protože z toho padají góly. Když se koukneme na přesilovky ostatních týmů, většinou to není žádná rána. Ale dva tři hráči stojí před bránou a gólman může být jakkoliv dobrý, ale puk jen těžko chytí," ví Ševc, kterého v úterý skolila viróza, se kterou o den později nastoupil do zápasu s Itálií.

„Musím říct, že jsem toho měl celkem dost, v pátek už jsem se ale poprvé cítil zase fit. Doufám, že si to přenesu i do zápasu a bude to konečně za něco stát," přeje si kladenský rodák a věří, že v sobotu proti Dánsku bude k dispozici i trojice marodů Hertl, Sobotka, Hudler, která vynechala páteční trénink.

Střevní potíže, které v minulých dnech postihly polovinu týmu, již nyní reprezentanti berou spíš s humorem. „Člověk si z toho musí udělat srandu, jinak bychom se z toho opravdu posr... Jinak, než dobrou náladou, proti tomu bojovat nemůžeme. Doufám, že už jsme si tím nejhorším prošli, že už je to za námi," říká Ševc.

Jak dopadne sobotní zápas mezi Českem a Dánskem na MS v Minsku?
Čeští hokejisté vyhrají v základní hrací době
88,7 %
Češi zvítězí v prodloužení
2,5 %
Český tým vyhraje po samostatných nájezdech
1 %
Dánové zvítězí po samostatných nájezdech
1,7 %
Dánsko vyhraje v prodloužení
1 %
Celek Dánska vyhraje v základní hrací době
5,1 %
Celkem hlasovalo 27141 čtenářů.

Reklama

Související témata: