Hlavní obsah

Sobotka s Hudlerem proti Dánsku budou hrát, Hertl naopak nenastoupí

Jan Škvor (Minsk)Sport.cz

Útočníci české hokejové reprezentace Jiří Hudler s Vladimírem Sobotkou, kteří v posledních dnech bojovali s chřipkou, nastoupí do dnešního zápasu mistrovství světa proti Dánsku. Hrát naopak nebude Tomáš Hertl, jehož stále bolí žaludek, a dopolední rozbruslení kvůli tomu neabsolvoval.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

První pětka (zleva) Vladimír Sobotka, Jaromír Jágr, Jakub Kindl, Ondřej Němec a Tomáš Rolinek na rozbruslení, ke kterému český národní tým nastoupil 17. května v hale Čižovka v Minsku před odpoledním utkáním proti Dánsku na mistrovství světa v hokeji.

Článek

Sobotku skolila chřipka před středečním duelem základní skupiny A proti Itálii, do kterého nakonec nezasáhl. Lékaři mu nasadili krátkodobá antibiotika, jimiž se až do pátku kurýroval na hokejovém pokoji, a tréninky vynechával.

Dnes ale antibiotika dobral, se zbytkem týmu se byl na půl hodiny sklouznout na ledě a odpoledne proti Dánsku nebude v sestavě českého týmu chybět. „Poslední tři dny jsem skoro celé prospal, zkoušel jsem se i vypotit. Pořád to ještě není ono. Procházím si rýmou a mám zatuhlý krk. Doufám, ale že se to bude zlepšovat," prohlásil Sobotka.

„Uvidíme, jak mi bude odpoledne, až přijedu na stadión před zápasem. Ale teď se cítím normálně. Tak doufám, že to bude dobrý," dodal forvard St. Louis. Na soupisce o utkání skutečně nechybí.

Jak by mohla vypadat sestava české reprezentace
Salák - Němec, Kindl, Jordán, Ševc, Zámorský, Kolář II, Vitásek - Jágr, Sobotka, Rolinek - Červenka, Klepiš, Hudler - Sekáč, Novotný, Vondrka - Petružálek, Jan Kovář, Zaťovič

Stejně jako Jiří Hudler. Ten rovněž bojuje s chřipkou, na rozdíl od Sobotky navíc stále ještě nedobral antibiotika. I přesto i on proti Dánům vyjede na led. „Oba mi s Vláďou ráno říkali, že se cítí dobře," řekl doktor české reprezentace Tomáš Vyskočil.

Naopak Tomáš Hertl trenérům k dispozici nebude. Benjamínek českého týmu se zotavuje ze střevních potíží, kterými si prošla zhruba polovina týmu. Průjem už sice nemá, žaludek jej ale bolet nepřestal.

„U Tomáše pořád přetrvá střevní infekce a jeho start radši nechceme pokoušet. Stále zůstává na hotelu v péči lékařů. Navíc ho začalo bolet v krku," prohlásil Vyskočil o dvacetiletém útočníkovi. Ke svému prvnímu zápasu na letošním MS nastoupí Michal Vondrka, jehož trenéři dopsali na soupisku v pátek.

Dnešní souboj české reprezentace s Dánskem začíná v 15:45 SELČ, přímý přenos vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama