Hlavní obsah

Reprezentace si s postupem do čtvrtfinále zahrává. Už bychom se měli probrat, ví Klepiš

Minsk

Postup do čtvrtfinále si sobotní nečekanou prohrou 3:4 po samostatných nájezdech pořádně zkomplikovali. Čeští hokejisté mají po pěti odehraných zápasech základní skupiny mistrovství světa na svém kontě sedm bodů, stejně jako Norsko a Francie, se kterými se postupně utkají v neděli, resp. úterý. Sedm bodů má i Slovensko, to však odehrálo o utkání víc. „Ty poslední dva zápasy musíme vyhrát,“ uvědomuje si Jakub Klepiš.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Takhle si svou cestu za postupem čeští hokejisté nepředstavovali. Zleva je Klepiš, Červenka a Jágr.

Článek
Fotogalerie

Jen těžko se devětadvacetiletý útočník smiřoval s tím, že mužstvo ještě necelých pět minut před koncem třetí třetiny vedlo o dva góly, nakonec ale získalo jen bod. „Nevím, co mám na to říct. Zápas jsme si prohráli sami," klopil oči Klepiš a hlavní příčinu viděl v nedisciplinovanosti mužstva.

Zápas mezi Českem a Norskem, který vysílá ČT Sport, sledujte od 19:45 v on-line reportáži Sport.cz

„Zase jsme měli spoustu vyloučených (pět). Stojí nás to síly, Dánové navíc přesilovky hráli dobře, i když v nich dali jen jeden gól. Jenže dostali se díky nim do tlaku. Špatně taky hrajeme situace jeden na jednoho, jsme málo agresivní," přiznává mistr světa z roku 2010.

„Nemáme špatné pasáže hry, ale málo jdeme do brány, málo střílíme. Pořád si jen nahráváme a něco vymýšlíme. Ostatní týmy vše nahazují do brány, chodí před ni. Vždyť nejvíc gólů padá z dorážek," poukazuje Klepiš na problém, který přichází na přetřes po každém utkání reprezentace v Minsku. Jenže zlepšení se nedostavuje.

Ustojíme to, tvrdí

Klepiš vstřelil první gól českého týmu proti Dánům, za stavu 3:3 nastoupil k rozhodujícím samostatným nájezdům, stejně jako Hudler s Jágrem ale gólmana Nielsena nepřekonal. „Když nedáme ani jeden ze tří, nemůžeme nájezdy vyhrát. Co se týče toho mého, dělám to vždycky stejně," říkal o svém tradičním blafáku do bekhendu, který se tentokrát neosvědčil. „Nevím, jestli to jejich gólman věděl nebo byl moc rychlý či jsem si to měl víc potáhnout... Těžko říct, teď už je pozdě."

Pro národní tým tak vyřazovací boje začínají ještě před čtvrtfinále. Poslední dva zápasy s Norskem a Francií potřebuje zvládnout, aby se dostal mezi nejlepších osm týmů. „Máme co zlepšovat, pořad to není dobrý. A toho času už je málo, takže bychom se už měli probrat," uvědomuje si Klepiš a věří, že mužstvo náročnou situaci zvládne.

„Všichni to ustojí. Samozřejmě, že kdyby ty byli obránci typu Židlického nebo Rozsívala, byl by to rozdíl. Ale i kluci, co jsou tady, hrají dobře a na maximum. Všichni se snaží. Nemáme čas se na něco vymlouvat. Musíme to uhrát s těmi hráči, které tady máme," ví Klepiš.

Reklama

Související témata: