Hlavní obsah

Chodit teď s hlavami dole, můžeme to rovnou zabalit, říká před Nory navrátilec Hertl

Minsk

Tři dny nebyl na ledě, zůstával jen na hotelovém pokoji, kde se snažil zbavit střevních potíží. Dnes se ale útočník české hokejové reprezentace Tomáš Hertl připojil ke zbytku týmu, se kterým absolvoval půlhodinové rozbruslení. A po něm potvrdil, že ve večerním zápase mistrovství světa proti Norsku nebude chybět. „Budu se do toho muset v první třetině rychle dostat, snad to bude dobrý,“ řekl benjamínek českého týmu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trojka z první formace. Zleva obránce Vitásek a útočnici Sobotka s Hertlem se chystali na utkání s Nory.

Článek

Kdy jste se rozhodl, že proti Norům nastoupíte?

Už během soboty. Sice to ještě není úplně ono, ale s tím už asi nic neudělám. To bych se s tím taky mohl trápit po celý zbytek turnaje.

Trenéři v sobotu říkali, že vás začalo i škrábat v krku. Přetrvává to?

Vůbec, spíš žaludek mám pořád nějaký špatný. Poslední tři čtyři dny jím jen suchou rýži s kuřetem, tak jsem pořád hladový. Zkusím se dneska nějak najíst, abych měl síly na večer.

Jak se po rozbruslení cítíte?

Byl to takový lehký trénink, trval jen chviličku, takže jsem v pohodě. Spíš asi v zápase se do toho v první třetině budu muset rychle dostat. Snad to bude dobrý.

Oslabený tedy nejste?

Na to se nemůžu vymlouvat. Do zápasu musím jít na sto procent a musíme za každou cenu vyhrát. Chci pomoct týmu a doufám, že se to povede.

Sledoval jste v sobotu na hotelovém pokoji utkání s Dány?

Jelikož máme jen jeden program, na kterém zrovna dávali zápas Bělorusů s Němci, tak jsem se ten náš snažil najít na internetu. Ale wifina byla tak pomalá, že se to sekalo. Takže jsem spíš koukal na on-line přenos na internetu a pak jsem viděl až góly.

Co jste výkonu svých spoluhráčů říkal?

Je to škoda, dopadlo to pro nás blbě, ale nedá se nic dělat. Teď už se pomalu žádný soupeř na mistrovství světa nemůže brát jako papírově slabý. Každý rok to bude těžší a těžší, musíme se připravovat na každý zápas. Je už jedno, jestli to jsou Lotyši, Dánové, Norové, nebo Kanada a Švédsko. Prostě si nemůžete myslet, že někomu dáte sedmičku. Na zápas s Nory se musíme připravit jako na boj o čtvrtfinále. Bude třeba hrát na sto procent a do zápasu vletět.

I přes složitou situaci, ve které se nyní tým nachází, panovala na tréninku dobrá nálada. Jde o známku toho, že věříte ve svou sílu?

Parta je tady výborná. Kdybychom chodili s hlavami dole, mohli bychom to rovnou zabalit. Je dobré, že je furt sranda, bavíme se. Nejsme skleslí, turnaj pořád ještě neskončil. Hodnotit můžeme až po něm.

Reklama