Hlavní obsah

Poslední volné místo na soupisce obsadil Martin Růžička, třetí Kovář má smůlu

Minsk

Teprve pár hodin před začátkem čtvrtfinálového utkání hokejistů se Spojenými státy v Minsku se zaplnilo poslední volné místo na české soupisce pro letošní mistrovství světa. Kouč Vladimír Růžička se na ni rozhodl zařadit útočníka Martina Růžičku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Růžička si možná zahraje už proti Spojeným státům.

Článek

Trenér ještě zvažuje, zda svého jmenovce, který bude od nové sezóny oblékat dres Čeljabinsku, nechá jen v roli třináctého útočníka, nebo ho pošle rovnou na pravé křídlo čtvrtého útoku ke Kovářovi s Rolinkem místo Vondrky.

„Neposadíme ho na tribunu, spíš by se měl nachystat do zápasu proti USA," říká Růžička na adresu hráče, jehož jediné dosavadní účinkování na MS proběhlo před čtyřmi lety a dostalo v Kolíně nad Rýnem zlatou tečku. „Samozřejmě mě těší, že jsem se dočkal. Zůstával jsem celou dobu pozitivní. V roce 2010 jsem také musel být trpělivý a nakonec ta šance přišla. Člověk to prostě musí vzít, jak to je a být připraven, jestli na něj dojde," reagoval Růžička, jenž by v případě herní šance rád předvedl renomé kanonýra získané v Třinci.

Smůlu má nakonec obránce Lukáš Kovář. Po zranění Romana Poláka narychlo do Minsku povolaný vítkovický hráč se mezi 25 jmen na české soupisce nevešel a třetí hokejista stejného příjmení (vedle bratrů Jana a Jakuba Kovářových) tak na šampionátu účinkovat nebude. Předčasně by ale odjíždět domů nemusel, vrátí se z Minsku zřejmě s celým národním mužstvem. Buď až v pondělí po zápasech o medaile, nebo v případě čtvrtfinálové prohry už v pátek.

Reklama