Hlavní obsah

Vyberte českou hvězdu čtvrtfinálové bitvy s USA

Čeští hokejisté si po dvou letech znovu zahrají na mistrovství světa o medaile. Národní tým ve čtvrtfinále porazil Spojené státy americké po dramatické koncovce 4:3 a v sobotu ho čeká souboj o finále s vítězem duelu mezi Kanadou a Finskem. Jednatřiceti úspěšnými zákroky mužstvo znovu podržel brankář Alexander Salák, ale k cennému vítězství v klíčovém duelu přispěli vůlí, obětavostí a bojovností i další. Vyberte v anketě Sport.cz svoji hvězdu českého výběru.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Česká radost ve čtvrtfinále s Američany.

Článek

Čeští reprezentanti si díky třem gólům v přesilovkách ve druhé třetině vypracovali náskok, v závěru se ale museli obávat o postup. Američané v početní výhodě umocněné odvoláním brankáře 70 sekund před závěrečnou sirénou snížili na 2:4 a o třináct sekund později na 3:4. Vyrovnat se jim ale v infarktovém závěru přes pokračující tlak nepodařilo.

Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky oplatili prohru zámořskému soupeři, který vyřadil výběr Aloise Hadamczika ve čtvrtfinále únorových olympijských her v Soči. Dotáhnou Jágr a spol. svoje snažení až k  některému z cenných kovů? Češi přivezli medaili naposledy z předloňského šampionátu ve Stockholmu a v Helsinkách, kde získali bronz.

Který český hráč byl podle vás hvězdou ve čtvrtfinále proti USA?
Alexander Salák
75,9 %
Ondřej Němec
1 %
Ondřej Vitásek
0,6 %
Michal Jordán
0,3 %
Jakub Kindl
0,3 %
Petr Zámorský
0,5 %
Jan Kolář
0,3 %
Jaromír Jágr
6,4 %
Jiří Novotný
0,7 %
Roman Červenka
2,4 %
Jakub Klepiš
0,3 %
Vladimír Sobotka
1,1 %
Martin Růžička
0,3 %
Tomáš Hertl
4 %
Jiří Sekáč
0,6 %
Jiří Hudler
0,4 %
Martin Zaťovič
0,7 %
Michal Vondrka
0,3 %
Jan Kovář
0,5 %
Tomáš Rolinek
3,4 %
Celkem hlasovalo 21561 čtenářů.

Reklama

Související témata: