Hlavní obsah

Může Finům ukázat, koho si pořídili. Slušná slova asi neodposlechnu, směje se bek Zámorský

Martin Kézr (Minsk)Právo

Potká na ledě i útočníky Huhtalu a T. Sallinena z Espoo, kam obránce Petr Zámorský těsně před svou premiérou na MS přestoupil ze Zlína. Sobotní semifinálový duel na ledě Minsk areny tak pro něj bude mít docela pikantní příchuť. „Můžu Finům ukázat, koho si vlastně pořídili,“ směje se 21letý český reprezentant.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Petr Zámorský

Článek

Navíc je v kontaktu s Antonínem Honejskem, jenž rovněž zamířil do Espoo z týmu extraligových šampiónů. „Tony už tam ale musel nastoupit letní přípravu. Psal, že mají tříhodinové tréninky, tak jestli z nich neumře, bude se dívat v sobotu na zápas tam," tvrdí.

Zámorský si po návratu z Minsku ještě dopřeje dovolenou. „Mám naštěstí ve smlouvě, že při účasti na mistrovství světa mohu přijet do Espoo teprve při nástupu týmu na led," říká.

V novém působišti se bude hlásit až koncem července. Do té doby se chce naučit alespoň pár finských slovíček. „Po mistrovství na to sednu a budu se snažit naučit alespoň pozdravit. Na ledě v sobotu těžko od nich něco slušného odposlechnu," vykládá.

Finská cesta na MS je podle Zámorského podobná té české

S Finy je připraven na pekelně těžký duel. „Hodně bruslí, dohrávají každý souboj a tím jsou dost nepříjemní. Pro obránce je na vše s nimi děsně málo času," uvědomuje si 21letý Zámorský, podle nějž semifinálový soupeř prošel na MS podobnou cestou jako český tým.

„Taky jim to ve skupině moc nešlo, ale s Kanadou už byli výborní a nakonec se k nim i naklonilo štěstí," uvažuje hráč, jenž má v Minsku na kontě z českých obránců nejvíc střel, na první reprezentační trefu ale ještě čeká. „Snažím se pálit z každé pozice, tím jen plním pokyny trenéra. Lepší jet odsud v pondělí domů bez gólu, ale s medailí," usměje se.

Recept na úspěch má zdánlivě jednoduchý. „Růžičkův kartáč nám pomohl, abychom prolezli čtvrtfinále. Doufám, že jsme schopni takový dobrý výkon zopakovat. Je to jen o hlavě a přístupu, abychom předvedli hokej, co umíme," přemítá Zámorský.

Dnes očekává v dějišti turnaje přítelkyni. Dorazí společně s partnerkami obránců Jordána a Němce i útočníka Zaťoviče. „Daly se dohromady čtyři holky tam od nás a letí spolu," prozrazuje Zámorský, jenž měl při zápasech ve skupině v Minsku rodiče. „Zase asi nebude moc času, abychom se viděli, ale pocit přímé podpory je důležitý a s partnerkou bude asi trochu sladší než s našima."

Reklama