Hlavní obsah

VIDEO: Skandál při finále MS? Ruský trenér Znarok možná přes zákaz dirigoval tým

Porušení fair-play? Hlavní trenér ruských hokejových šampiónů Oleg Znarok měl během finále zapovězený vstup na střídačku i komunikaci s týmem. Jak ale ukázaly televizní záběry, Znarok toho zřejmě nedbal. Stejně jako asistent na střídačce měl Znarok v uchu sluchátko. Oba trenéři pak podezřele často obraceli svá ústa k ruce, kde mohl být mikrofon.

Oleg Znarok

 
Článek
Fotogalerie

„V důsledku suspendace nebude Znarokovi a Grönborgovi (švédský asistent - pozn. red.) dovoleno být v jakémkoliv spojení s týmem před nadcházejícími zápasy i během nich. To zahrnuje také pozápasové ceremonie," zní doslovný výňatek z vyjádření k trestu na stránkách Mezinárodní hokejové federace IIHF.

Ruský hlavní trenér ale toto omezení patrně nedodržel. Na tribuně se obklopil technikou, kterou by mu mohl závidět i James Bond, a s jejíž pomocí během finálového utkání s Finskem (5:2) pravidelně „s někým" komunikoval. Zdálo se, že asistent na ruské střídačce byl jeho protějškem.

„Znarok má v uchu sluchátko a vypadá, že něco poslouchá. Možná si pouští Bon Jovi, nejsem si jistý, ale to pak zřejmě asistent na střídačce také," glosoval situaci reportér kanadského televizního kanálu TSN.

Pokud Znarok opravdu komunikoval se svým asistentem, šlo by o závažné porušení trestu, který mu IIHF udělila. Své omezení už ostatně nedodržel tím, že se zúčastnil mistrovských oslav na ledě.

Trest za „podříznutí krku"

Ke konfliktu, za nějž byl hlavní kouč Ruska potrestán, došlo na konci semifinálového utkání proti Švédsku. Backlund atakoval ruského hráče Plotnikova, za což byl vyloučen do konce utkání. Oleg Znarok se švédským asistentem na sebe poté pokřikovali ze střídaček, vše vyvrcholilo, když ruský kouč Švédovi prstem naznačil podříznutí krku.

„Koučujeme tady ve velké zimě, jsme neustále na ledě, ale přitom jsme obdrželi pouze tenké obleky. Sotva mohu mluvit," vysvětloval Znarok své gesto. IIHF mu ale neuvěřila. Teď se jí pravděpodobně bude muset zpovídat znovu.

Měl by být ruský kouč Oleg Znarok za své jednání během finále MS potrestán?
Ano
86,7 %
Ne
13,3 %
Celkem hlasovalo 34596 čtenářů.

Reklama

Související témata: