Hlavní obsah

Výsledek s Kanadou je pro nás krutý, věděl Kovář a sám si sypal popel na hlavu

Jan Škvor (Paříž)Sport.cz

Tu zcela odkrytou bránu, která na něj v 35. minutě zápasu s Kanadou ze nepříznivého stavu 0:2 zívala, bude mít ještě dlouho před očima. Český hokejový útočník Jan Kovář po ideálním pasu od Voráčka trestuhodně minul Pickardovu svatyni a po porážce 1:4 se káral, že nenastartoval tým k obratu. „To se musí dávat, je to chyba,“ říkal sedmadvacetiletý útočník startující na pátém MS v řadě.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Hokejisté Kanady se radují po vstřeleném gólu do sítě České republiky v utkání na mistrovství světa. Gól slaví Ryan O'Reilly.

Článek

Co jste udělal špatně?

Už jsem koukal, že je prázdná brána a asi se mi puk postavil a já ho netrefil. Nechci se na to ale vymlouvat, tohle musí skončit gólem.

Taky jste si cestou na střídačku pěkně od plic zanadával...

Protože v tu dobu se náš výkon zvedl, hráli jsme dobře. Kdybych dal gól, zápas se třeba mohl převrátit v náš prospěch.

Cítil jste, že jste na Kanaďany, obhájce titulu, měli?

Tahle porážka mrzí, protože šancí jsme měli docela dost. Výsledek je pro nás krutý. Hráli jsme slušně, jenže dopadlo to bohužel špatně.

Z toho si lze vzít do dalšího průběhu turnaje pozitivum, že?

Určitě. Jasně, udělali jsme pár chyb, po kterých jsme dostali góly. Koukneme se na ně, rozebereme je u videa a pořádně se připravíme na Bělorusko.

Nemůže být problém, že na regeneraci nemáte ani osmnáct hodin?

Bělorusové taky v pátek absolvovali zápas. Sice mají na odpočinek o chvilku déle, ale jsou to první zápasy, takže to se silami bude podobné.

Překvapilo vás, kolik českých fanoušků se vydalo do Paříže na zápas s Kanadou? Z devítitisícové návštěvnosti jich byla většina...

Sám jsem nečekal, že jich dorazí tolik. Na tribuně jsem neviděl jiný dres než ten český. Lidem patří velký dík.

Reklama