Hlavní obsah

Francie volí prezidenta. Vyhněte se metru a místům s vysokou koncentrací lidí, doporučili českým hokejistům

Paříž

Celá Francie, Paříž nevyjímaje, dnes žije druhým kolem prezidentských voleb, ve kterém o přízeň voličů bojují Emmanuel Macron a Marine Le Penová. Ve francouzské metropoli panují zvýšená bezpečnostní opatření, a i čeští hokejisté absolvující v Paříži světový šampionát obdrželi pár dobře míněných rad a doporučení.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Radost českých hokejistů po vedoucím gólu Petra Vrány v utkání s Běloruskem - ilustrační foto.

Článek

„Klukům jsme doporučili, aby se pokud možno vyhýbali veřejným dopravním prostředkům, hlavně metru, a místům s vyšší koncentrací lidí," potvrdil mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

„V Paříži jsem poprvé a zatím se v ní cítím bezpečně. Už jsme se byli podívat i na Eiffelovku. Doporučení ale bereme na velkou váhu, každý si musíme dávat pozor," prohlásil útočník Tomáš Hyka.

„O světovou politiku se pochopitelně zajímám, takže dobře vím, o čem se tu dneska rozhoduje. Je to velká událost pro celou Evropu," říká útočník Michal Birner.

Společná večeře u Vítězného oblouka Birnera nadchla

„Chápu, že volby jsou pro Francii velká věc, doufám ale, že nezpůsobí nějaké komplikace a nepokoje," přidává se další forvard národního týmu Petr Vrána.

Po sobotní výhře 6:1 celý český tým vyrazil na společnou večeři do centra Paříže. „Šlo o restauraci poblíž Vítězného oblouku a byl to jeden z nejlepších podniků, jaké jsem v životě navštívil - atmosférou i kvalitou jídla," rozplýval se Birner.

„Opravdu velký gurmánský zážitek. Měli jsme velké degustační menu, abychom ochutnali co nejvíc jídel. Bylo skvělé, že jsme šli úplně všichni, popovídali jsme si o všem možném," potěšilo forvarda Birnera.

Na dobrovolném tréninku brankáři a devět hráčů do pole

Dnes odpoledne pak měli reprezentanti dobrovolný trénink, kterého se pod vedením kouče brankářů Petra Jaroše zúčastnili všichni tři brankáři a devět hráčů do pole. Další do haly sice přicestovali, na led ale nešli a věnovali se regeneraci a cvičení v kabině.

Na led tréninkové haly v Paříži vyjeli gólmani Petr Mrázek, Pavel Francouz, Dominik Furch, obránci Tomáš Kundrátek, Jan Rutta, Jan Kolář, Libor Šulák (poslední dva jmenovaní nejsou zapsaní na soupisce) a útočníci Tomáš Plekanec, Michal Birner, Tomáš Hyka, Dominik Kubalík a Jakub Lev (ani poslední dva zmínění zatím na soupisce nefigurují).

„Byl to vyloženě udržovací trénink. Zaměřili jsme se na střelbu a na konci proběhly i takové sranda nájezdy," říkal gólman Pavel Francouz.

Příprava na Finy

„Máme v nohách dva zápasy ve dvou dnech, tělo dostalo zabrat," říkal útočník Petr Vrána, který zůstal v době tréninku v šatně. „Byl jsem se vyšlapat na kole, protáhnul jsem se a dal si i ledovou lázeň," dodával Vrána, který se v sobotu pod výhru 6:1 nad Běloruskem podepsal svým premiérovým reprezentačním gólem.

Nyní už se reprezentace koncentruje na pondělní večerní souboj s Finy. „Pořád hrají zabezpečenou obranu středního pásmu, jsou pohromadě v defenzivní zóně. Spíše to bude o tom hrát v pěti, protože mají výborné přesilovky, ve kterých dávají góly a rozhodují. Z minima šancí dokážou vytěžit maximum, na to si musíme dávat pozor," apeluje asistent trenéra Jaroslav Špaček.

„Jakmile s Finy prohráváte, je to velký problém. V neděli ale hrají s Francií a myslím, že den volna bude mít velký vliv. Věřím, že na ně vlítneme a porazíme je," uzavírá Špaček.

Reklama