Hlavní obsah

Tři góly, které fanoušky na MS nadchly. Jeden dostali i Češi

Paříž/Kolín nad Rýnem

Říká se, že góly jsou kořením hokeje. A je to pravda. Pokud se navíc vyvede klička, střela, fanoušci jsou u vytržení. V Americe svádí týmy boje o Stanley Cup, Evropa žije mistrovstvím světa, které se hraje v Paříži a Kolíně na Rýnem. Jaké trefy patřily mezi hity v nedělních zápasech podle IIHF? Tři rány od hráčů ze tří zemí, které zaujaly ve čtvrtý hrací den šampionátu. Své zástupce má Rusko, Švédsko a Finsko.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Fin Ville Lajunen slaví se spoluhráči gól v síti českého týmu během utkání mistrovství světa. Radost Suomi koresponduje se zklamáním útočníka Tomáše Plekance.

Článek

Rus Nikita Kučerov se předvedl proti Německu. Dostal se k puku na červené čáře, jel sám na gólmana, klička do bekhendu a puk skončil pod horní tyčkou. Jak jednoduché, když vše vyjde.

První gól v utkání USA a Švédska si připsal Elias Lindholm. Jeho střela z pravého kruhu skončila v růžku gólmana Jimmy Howarda.

Třetím vybraným je Fin, který se ukázal v utkání proti Čechům. Ville Lajunen napřáhl od modré a dokonal černou první třetinu pro tým trenéra Josefa Jandače, Finové ji vyhráli 3:0. Tahle pumelice se zastavila až za zády brankáře Petra Mrázka.

Reklama