Hlavní obsah

Němci se musí ve zbytku MS obejít bez zraněného Riedera

Hokejisté Německa se ve zbytku domácího mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem musí obejít bez útočníka Tobiase Riedera z Arizony. Čtyřiadvacetiletý hráč si v pondělním utkání proti Rusku (3:6) přetrhl vazy v chodidle pravé nohy. Jedna ze tří posil týmu Marca Sturma z NHL na operaci nemusí, na šampionátu ale končí.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Německý útočník Tobias Rieder (vlevo) po gólu proti USA.

Článek

Rieder se nešťastně zranil v první třetině po srážce se spoluhráčem Brooksem Macekem. "Je to pro nás velmi, velmi hořké. Byla to jedna z našich posil z NHL a velký lídr," litoval Sturm v rozhovoru pro ZDF ztráty útočníka, jenž na turnaji dal ve třech zápasech jednu branku.

Rieder na začátku sezony pomohl Německu v zářijové kvalifikaci v Rize k postupu na olympijské hry v Pchjongčchangu 2018 a následně se představil i v dresu Výběru Evropy na Světovém poháru v Torontu, kde si zahrál i finále. V této sezoně si připsal v NHL v 80 zápasech 34 bodů za 16 branek a 18 asistencí.

Na šampionátu byl jedinou ofenzivní posilou Německa z NHL. V týmu jsou také brankář Thomas Greiss s obráncem Dennisem Seidenbergem z New Yorku Islanders. Ve hře v play off NHL mají Němci ještě útočníky Leona Draisaitla z Edmontonu, Toma Kühnhackla z Pittsburghu, obránce Korbiniana Holzera z Anaheimu či brankáře Philippa Grubauera z Washingtonu.

Reklama

Související témata: