Hlavní obsah

USA - Itálie 3:0Američané na MS vyhráli potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Nelson 1 : 0
26. Nelson 2 : 0
28. Lee 3 : 0
Záznam online reportáže

Kolín nad Rýnem

Hokejisté USA porazili v základní skupině A světového šampionátu Itálii 3:0. V Kolíně nad Rýnem měli k dobru tříbrankové vedení již před polovinou utkání a po úvodní porážce s Němci si připsali třetí výhru za sebou. Dvěma góly se pod dnešní úspěch zámořského výběru podepsal útočník Brock Nelson, čisté konto vychytal Jimmy Howard.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Radost Američanů po duelu s Italy na MS.

Článek

Američané duel od začátku kontrolovali a dovolili v jeho průběhu Italům celkem jen devět střel mezi tyče Howardovy branky. K úvodní trefě jim však výrazně pomohl soupeř, když Glira v šesté minutě z otočky od zadního hrazení nepochopitelně naservíroval puk na kruh pro vhazování, kde si ho snadno připravil na střelu Nelson a precizně přesnou ranou skóroval.

Zámořského favorita jako by tento moment snad až příliš uspokojil a uklidnil. Měl sice herní i střeleckou převahu, ale stačilo mu k tomu tréninkové tempo. Až zkraje druhé dvacetiminutovky musel Andreas Bernard v italském brankovišti předvést výraznější zákrok proti Dylanu Larkinovi. Na druhé straně chybělo jen málo Scandellovi, aby jel sám na Howarda.

Ve 25. minutě byl vyloučen Eichel, jenže Italové místo využití šance na vyrovnání sami inkasovali, když Američané sehráli dobře kontr v oslabení a Nelson bekhendem usměrnil přihrávku Dylana Larkina pod horní tyč. V polovině 28. minuty navíc pykal Goi a Lee využil už po 23 vteřinách přesilovku, čímž zároveň i uzavřel skóre.

Krátce po druhé přestávce vychytal Andreas Bernard Dvoraka. V polovině třetí třetiny pálil nebezpečně Keller, ale přestřelil branku. Chvilku poté sehráli Američané pěkně přečíslení čtyři na tři, jenže Dvorak zblízka rovněž nezakončil přesně.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Kolín nad Rýnem):
USA - Itálie 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Nelson, 26. Nelson (D. Larkin), 28. Lee (Gaudreau, D. Larkin). Rozhodčí: Hribik (ČR), Linde - Malmqvist (oba Švéd.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7168.
USA: Howard - DeKeyser, Trouba, C. Murphy, Hanifin, T. van Riemsdyk, McAvoy, Brickley - Lee, Eichel, Gaudreau - Nelson, D. Larkin, Compher - Keller, Dvorak, Bjugstad - Bjork, Copp, Greenway. Trenér: Jeff Blashill.
Itálie: Andreas Bernard - T. Larkin, Zanatta, Hofer, Helfer, Egger, Glira, Miglioranzi - Morini, Andergassen, Scandella - Insam, Anton Bernard, Traversa - Frigo, S. Kostner, D. Kostner - Frank, Goi, Gander - Lambacher. Trenér: Stephan Mair.

Reklama

Související témata: