Hlavní obsah

I kdejaká roztleskávačka by gól dala, běsnil útočník Komety po neproměněné tutovce

Kolín nad Rýnem

Podruhé na mistrovství světa padli v samostatných nájezdech. Slovenští hokejisté tentokrát prohráli 2:3 s Německem a postup do čtvrtfinále se jim pomalu rozplývá. Přitom v utkání vedli už 2:0, ale houževnatí pořadatelé světového šampionátu dokázali srovnat a zásluhou Kahuna nakonec skóre otočili.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Dominik Kahun z Německa proměňuje rozhodující nájezd proti Slovensku.

Článek
Fotogalerie

Na rozdíl od duelu s Dánskem, ve kterém dotáhli tříbrankové manko, proti Němcům o dvě trefy vedli. Přesto výsledek dopadl stejně. Svěřenci trenéra Zdena Cígera podruhé v řadě prohráli po samostatných nájezdech a se čtyřmi body ze čtyř utkání jsou na šestém místě skupiny A. Přičemž ty nejtěžší bitvy s Ruskem, s USA a se Švédskem teprve Slovensko čekají.

„Velká škoda, že jsme tento zápas prohráli," bědoval po střetnutí pro hokej.sk útočník Marcel Haščák. „Vyhrávali jsme 2:0 a měli jsme to výborně rozehrané. Hráli jsme jeden za druhého a konečně jsme plnili taktiku," dodal.

Byl to právě forvard Komety Brno, kdo mohl za stavu 1:0 přidat další branku, ale v obrovské příležitosti nepřekonal brankáře Aus der Birkena (ve videu od 0:45 do 0:52).

„Michel (Miklík) mě našel fantasticky. Kdyby byl na mém místě novinář, divák, nebo kdejaká roztleskávačka, každý z nich by gól dal. Nevím, co to se mnou je," kroutil hlavou Haščák, jenž zároveň doufá, že se chytne nějakým ulepeným gólem.

Co se nepovedlo Haščákovi, zdařilo se Liboru Hudáčkovi, který poslal Slováky na začátku druhé třetiny do dvoubrankového vedení. O něj ale v rozpětí 27 vteřin 37. minuty přišli. Nejprve se prosadil Reimer a poté Ehliz. V nájezdech přiřkl druhý bod Němcům Kahun.

„Dělali jsme individuální chyby a Němci nás za ně potrestali. Myslím si však, že to byl náš nejlepší výkon na mistrovství světa, a právě na tom musíme stavět. Před sebou máme ještě tři náročné zápasy," burcoval spoluhráče Libor Hudáček.

Reklama

Související témata: