Hlavní obsah

Hvězda MS se kuriózně zranila v hotelu. Na hokejovém šampionátu dohrála

Hokejisté Kanady se musí ve zbývajících utkáních na mistrovství světa obejít bez zraněného Tysona Barrieho. Důvod je kuriózní. Obránce Colorada si podle kanadských médií přivodil v hotelovém pokoji tržnou ránu na noze při zápasení se spoluhráčem a turnaj pro něj skončil. Hrát už nebude především z preventivních důvodů.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Kanaďan Tyson Barrie v souboji s Arťomem Volkovem z Běloruska.

Článek

Pro výběr kolébky hokeje jde o velkou ztrátu, neboť Barrie stihl za dosavadní tři utkání Kanady nasbírat stejně jako ofenzivní hvězdy Nathan MacKinnon a Jeff Skinner sedm kanadských bodů. Vstřelil dva góly, na dalších pět nahrál a je nejproduktivnějším bekem turnaje.

Přestože na turnaji už se pětadvacetiletý Barrie nepředstaví, zranění by nemělo být natolik vážně, aby ohrožovalo jeho přípravu na příští sezónu NHL.

Na soupisku tak dnes vedení kanadského týmu zařadilo obránce Coltona Parayka ze St. Louis, který se připojil k týmu po vyřazení Blues ve 2. kole play off NHL, a Chrise Leeho z Magnitogorsku. Nejproduktivnější obránce KHL byl s kanadským týmem už od začátku přípravy v Evropě.

Reklama