Hlavní obsah

Německé hokejisty na MS posílí edmontonský útočník Draisaitl

Výraznou posilu dostanou na domácím světovém šampionátu němečtí hokejisté, k nimž se připojí útočník Edmontonu Leon Draisaitl. Po vyřazení Oilers ve čtvrtečním rozhodujícím sedmém utkání 2. kola play off NHL s Anaheimem má dorazit do Kolína nad Rýnem v sobotu ráno. Zda jednadvacetiletý syn karvinského rodáka Petera Draisaitla, bývalého kouče Českých Budějovic, Hradce Králové a Pardubic, nastoupí hned v sobotním večerním utkání proti Itálii, není jasné.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Leon Draisaitl oslavuje gól do sítě Anaheimu.

Článek

"Uvidíme, jak se bude cítit. Má za sebou dlouhou sezonu a bude po dlouhé cestě," řekl trenér Marco Sturm.

Draisaitl nevynechal v sezoně ani jeden z 82 zápasů základní části a byl s 77 body (29 gólů a 48 asistencí) druhým nejproduktivnějším hráčem Edmontonu za Connorem McDavidem, jenž ovládl kanadské bodování celé ligy.

"Momentálně jsem ještě zklamaný z vyřazení v play off. Ale mistrovství světa jsem pořád sledoval a těším se, že pomůžu týmu u nás doma," uvedl třetí hráč draftu NHL v roce 2014.

Nejasno je kolem brankáře Philippa Grubauera, kterému skončila sezona v zámoří poté, co Washington vypadl s obhájcem Stanleyova poháru Pittsburghem. Vedení německé reprezentace se s ním ještě nespojilo. Podle Sturma bude záležet také na stavu Thomase Greisse, který měl zdravotní potíže po vítězství 3:2 po samostatných nájezdech nad Slovenskem. "Nevypadá to s ním špatně," řekl kouč.

Reklama

Související témata: