Hlavní obsah

Kanaďané v šoku, Švýcaři dokonali obrat. Němci porazili Itálii

Aktualizováno

Šok, který si přichystali Kanaďané před spaním. Velký favorit turnaje poprvé padl na hokejovém mistrovství světa. Kanada vedla 2:0, ale Švýcarsko utkání otočilo a vyhrálo 3:2 v prodloužení. Němci vyhráli nad Itálií 4:1 a jsou stále ve hře o čtvrtfinále. Itálie naopak padla v šestém duelu na šampionátu a jen si „upevnila“ poslední místo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Švýcaři se radují z vítězství nad Kanadou 3:2 v prodloužení.

Článek
Fotogalerie

Do sedmi minut dva góly a Kanada vedla nad Švýcarskem. Do konce první části už žádná branka nepadla, favorit dokazoval, že patří mezi velké adepty na cenný kov.

Kanaďané poté zvolnili, ubrali na důrazu a Švýcaři vycítili šanci, ale brankáři na obou stranách v prostřední třetině vládli, skóre se neměnilo ani na jedné straně.

Až v polovině třetí třetiny se ujala šance Švýcarů, kteří konečně prolomili střeleckou smůlu a snížili na rozdíl jediné trefy. V ten moment fanoušci v hale ožili, utkání dostalo nový náboj. Jen tři minuty trvalo vedení favorita, na 2:2 srovnal Praplan. Další gól do 60. minuty nepřišel a Kanaďané věděli, že poprvé ztratí na šampionátu.

Utkání šlo do prodloužení. Kanada držela puk, vytvářela si šance, ale druhý gól si připsal Herzog, který pečetil obrat. "Bojovali jsme a věřili celý zápas. Snažili jsme se o častou střelbu a nakonec to tam spadlo. Měli jsme i trochu štěstí, ale to není důležité. Klíčová je výhra," řekl švýcarský útočník Andres Ambühl oficiálnímu webu MS.

"Oni se nevzdali. My jsme trošku v zápase vypadli z rytmu. Měli jsme víc střílet. Dali jsme jim šanci, aby se vrátili do zápasu, a oni toho využili," prohlásil kanadský forvard Travis Konecny.

Němci porazili Itálii

Čtvrtfinále je velké lákadlo. Po dvaceti minutách mohli být Němci spokojeni, vedli nad Itálií 2:1. Domácí byli v Kolíně nad Rýnem při chuti. Na začátku prostřední části odskočili na rozdíl tří gólů. Tento náskok si udrželi do třetí dvacetiminutovky. Zde už se stav nezměnil a domácí fanoušci mohli slavit.

Reklama

Související témata: