Hlavní obsah

Stačilo! Oslabení jsme si nacvičili až až, velí Gudas. A chválí skvělého Francouze

Paříž

Těšilo jej, jak národní tým proti domácím Francouzům (5:2) dokázal ustát obě dvojnásobná oslabení, celkem sedm menších trestů za zápas však hokejový obránce Radko Gudas bere jako varování, že podobná nedisciplinovanost by se mužstvu v dalších zápasech na turnaji nemusela vyplatit.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český zadák Radko Gudas.

Článek

„V kabině jsme si přitom říkali, ať nejsme vylučovaní. Pak vlezeme na led a jsme skoro celou první třetinu ve čtyřech. Na tomhle musíme zapracovat," uvědomuje si Gudas, který i kvůli časté hře v oslabení, na která chodí, strávil na ledě proti Les Bleus bez pěti vteřin jednadvacet minut, nejvíc z celého českého týmu.

První oslabení tři na pět sice Češi v závěru první třetiny ubránili, na začátku té druhé ale již při klasické početní výhodě Francouzi srovnali na 1:1. „A pak jsme zase šli ven a opět hráli ve třech. Ale postavili jsme se k tomu čelem. Francík naštěstí celý zápas zachytal skvěle a branku zavřel. Opravdu si vedl hodně dobře," chválil Gudas Pavla Francouze.

Podle zadáka Philadelphie časté fauly v první polovině zápasu nevyplývaly z toho, že by Češi nestíhali tempo soupeře. „Spíš šlo o pár nešťastných a línějších faulů. Naštěstí to byl pořád jenom jeden zápas v turnaji, ne ten klíčový, který rozhoduje. Myslím ale, že už jsme si oslabení nacvičili v zápasech až až. Už to stačilo," říká Gudas.

Češi po páté výhře v řadě mají se ziskem 13 bodů velmi blízko do čtvrtfinále. Soupeře v něm si ale vybírat nechtějí. „Teď se chceme připravit na úterní poslední zápas skupiny se Švýcarskem. Nejsme tady proto, abychom kalkulovali, ale hráli. Skončit na druhém místě by bylo lepší pro psychiku, ale pro nás je hlavní především to, abychom ve čtvrtfinále byli," uzavírá Gudas.

Reklama