Hlavní obsah

Nešťastník hvězdou! Vlastní gól italského obránce je hitem. Slovákům se ulevilo

Kolín nad Rýnem/Praha

Nevídaný vlastní gól definitivně popravil hokejovou Itálii. A obránce Alexander Egger je díky němu nechtěnou hvězdou šampionátu. Chvíli před koncem utkání s Dánskem při hře bez gólmana přebíral před vlastní brankou puk, jenže upadl a touš z jeho hole se došoural do branky. Na triku má tak zatím nejsledovanější trefu MS... Přesvědčit se můžete v čase 1:45 na videu uvnitř článku.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Hokejisté Itálie po utkání s Dánskem měli o čem přemýšlet. V hlavě měli určitě i neskutečný vlastní gól Alexandra Eggera, který podtrhl jejich konec na šampionátu.

Článek

Italové vsadili na hru vabank. Všechno nebo nic. Ale takhle krutý konec si snad nezasloužili. Prohrávali s Dány 0:1 a ve snaze vybojovat lepší výsledek zkusili hrát bez brankáře. A skutečně se jim povedlo dát gól. Jenže do vlastní sítě... Ulevilo se hlavně Slovákům, kteří byli taktéž ohroženi.

Podepsaný pod neskutečnou trefou je sedmatřicetiletý obránce Alexander Egger, který hraje na klubové úrovni za Bolzano. Když přebíral přihrávku, nečekaně upadl a puk se mu z hole svezl do vlastní branky. Na kolenou pak sledoval, jak touš míří do sítě a překvapení Dánové slaví. Italové v tu chvíli věděli, že je konec. Pád z elitní skupiny MS pak měl pro tým po téměř komické tečce dvojnásobně hořkou příchuť.

Reklama

Související témata: