Hlavní obsah

Nemůže se šetřit na hokejkách, zlobí se kouč Slováků. Prodávali je na internetu, namítá šéf svazu

Bratislava

Slovní přestřelky ve slovenském hokeji po nezdaru našich sousedů na MS trvají a jsou vítaným soustem pro tamní média. Poměry kolem týmu nadzvedávali kouče Zdena Cígera i jeho okolí, šéf svazu Martin Kohút se brání

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Kouč Zdeno Cíger na střídačce slovenského týmu.

Článek

„Nemůžeme před mistrovstvím šetřit na hokejkách, bruslích, výživových doplňcích nebo na pitném režimu," zlobil se Cíger po MS, kde jeho tým bez jediného hráče z NHL jen tak tak unikl pádu do „druhé ligy".

Kohútovi byli některými lidmi vytýkány změny týkající se zázemí týmu. Vyměnil kustoda, učinil údajně některé další personální změny v pozadí týmu.

Kohút se pro slovenská média vyjádřil, že nechce hrotit situaci ve vztahu s trenérem, považuje ho nadále za kamaráda, ale na zajištění týmu má úplně jiný pohled. K nastolení normálního stavu v materiálním zajištění národního týmu se prý dostával „přes dřívější nepořádek".

„Nejde snad o krádeže, nazval bych to plýtváním. Moje mise spočívá v tom, abych nastolil pořádek ve slovenském hokeji a byl jsem nucený učinit kroky, abych zajistil, že se nebudou na internetu prodávat předměty, které jsou jasně identifikovatelné jako reprezentační," říkal Kohút. A šlo zejména o hokejky. „Anebo se stávalo, že se na černém trhu prodávali lístky, které byly zadarmo určené pro tým," doplnil.

Prezident svazu podle slovenských médií má jasnou prioritu: přitáhnout zpět do slovenského hokeje Miroslava Šatana, a to jako generálního manažera reprezentace.

Reklama

Související témata: