Hlavní obsah

Hokejisty Finska posílí na MS Teräväinen a Aho z Caroliny

Helsinky

Útočníci Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho z Caroliny posílí hokejisty Finska na mistrovství světa v Dánsku. Kouč Lauri Marjamäki také čeká na rozhodnutí forvardů Mikka Koivua a Mikaela Granlunda v Minnesoty, která v pátek vypadla v prvním kole play off NHL po porážce 1:4 s Winnipegem 1:4. Teräväinen se připojí v týmu Suomi v úterý a Aho v pátek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Třiadvacetiletý Teräväinen získal v roce 2015 Stanleyův pohár s Chicagem. Reprezentoval Suomi v roce 2016 na Světovém poháru v Torontu a na mistrovství světa se chystá poprvé. V NHL si připsal za Chicago a Carolinu celkem 150 bodů za 55 branek a 95 asistencí z 278 zápasů. V 25 utkáních play off přidal čtyři trefy a sedm přihrávek.

Dvacetiletý Aho má stříbro z mistrovství světa z roku 2016 z Ruska a vydá se na světový šampionát potřetí. Reprezentoval také na Světovém poháru v Toronto v roce 2016. Za dvě sezony v NHL v dresu Caroliny už nasbíral 114 bodů za 53 branek a 61 asistencí ze 160 zápasů.

Ve finském kádru v přípravě jsou už čtyři posily ze zámoří - obránci Julius Honka z Dallasu, Ville Pokka z farmy Ottawy z Belleville a brankáři Harri Säteri z Floridy a Ville Husso ze záložního týmu St. Louis San Antonia.

Finové budou hrát na mistrovství světa v základní skupině B v Herningu s Koreou, Lotyšskem, Norskem, Dánskem, Kanadou, Německem a Spojenými státy americkými. Tutu sobotu je na Švédských hrách čeká v Södertälje s českým týmem.

Reklama

Související témata: