Hlavní obsah

Záchod jako na festivalu, síťovina místo stropu. Hokejisty na MS překvapila stísněná šatna

Jan Škvor (Kodaň)Sport.cz

Nestěžují si, dobře vědí, že podmínky mají stejné jako ostatní mužstva. Přesto české hokejové reprezentanty po jejich prvním tréninku v dějišti mistrovství světa v Kodani překvapily stísněné podmínky v útrobách moderní Royal Areny.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Radko Gudas, Radek Faksa a Robin Hanzl na tréninku české hokejové reprezentace na mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Hned po pár minutách hokejisté zjistili, že hala otevřená v únoru loňského roku, kterou čtyřmi koncerty v řadě pokřtila kapela Metallica, je především koncertní arénou. A to navzdory faktu, že nyní nehostí prestižní sportovní událost prvně; v prosinci se v ní konalo plavecké ME.

Největším problémem jsou pro hokejisty malinké šatny, které navíc nejsou zděné, ale jen rozdělené překližkou. „Nešlo si nevšimnout, že hala není prvoplánově určena pro hokej, ale pro koncerty," líčil brankář Pavel Franocuz.

Český tým dorazil do Kodaně s 28 hráči, místo k sezení ale v kabině náleží jen 25. „Provizorně jsme donesli židle a prostor využili do posledního centimetru," přiznal asistent trenéra Jiří Kalous. „Aspoň jsme všichni pohromadě, nehledáme jeden druhého, což pomůže stmelit partu," uvažuje Francouz.

Místo tradičních stropů visí v šatně nad hráči síťovina, takže s trochou nadsázky není problém odposlouchávat hovory z vedlejších kabin soupeřů. Jediné malinkaté toaletě uvnitř šatny zase chybějí dveře. „Záchody jsou jako na festivalu. David Rittich se do něj s betony ani nevešel," smál se Francouz.

Výhodou naopak je umístění hotelu, od stadiónu je vzdálen jen tři minuty chůze. „Obrovský rozdíl oproti předloňskému mistrovství v Moskvě, kde navíc byly zácpy. Teď nemusíme dodržovat společné odchody, hned jsme totiž na zimáku," těší útočníka Dominika Kubalíka.

„Neztrácíme čas zdlouhavými přejezdy v autobuse, máme víc času na zápasové přípravy. Poloha hotelu vynahrazuje stísněné prostředí šatny," prohlásil Kalous.

V Kodani však nic nenasvědčuje tomu, že Dánsko vůbec poprvé v historii hostí světový šampionát v hokeji. Na billboardy a poutače ve městě téměř nenarazíte, pár se jich nachází jen v bezprostřední blízkosti Royal Areny.

Jak ve čtvrtek v Kodani hokejisté trénovali:
Francouz, Rittich, Hrachovina - Gudas, Jordán, Polášek, Šulák, Hronek, Pyrochta, Krejčík, D. Musil, Sklenička, Moravčík - Hyka, Faksa, Červenka - Nestrašil, Nečas, Jaškin - Řepík, Plekanec, D. Kubalík - Šťastný, Horák, Kousal - Kaut, R. Hanzl, Chytil
Pozn.: Do prvního zápasu v sobotu proti Slovensku (od 20:15) plánují trenéři poslat sedm obránců a dvanáct útočníků. Chytat bude Francouz. Aktuálně je na soupisce sedm beků a deset útočníků. Již nyní je jasné, že se na šampionátu představí například obránci Filip Hronek, který ještě nemá na kontě ani jeden start v seniorské reprezentaci, David Sklenička a Michal Moravčík. V útoku dostane hned od začátku šanci devatenáctiletý Martin Nečas.

Reklama

Související témata: