Hlavní obsah

Zážitek a husí kůže! Hokejisté děkovali Čechům i Slovákům za úžasnou atmosféru

Jan Škvor, Martin Kézr (Kodaň)Sport.cz

Federální bitvu mezi hokejisty Česka a Slovenska doprovázela v kodaňské Royal Areně úchvatná atmosféra. Poprvé na letošním světovém šampionátu mohli organizátoři turnaje oznámit, že je vyprodáno (12 490 diváků). Tisíce českých i slovenských fanoušků v hledišti se postaraly o parádní kulisu, která nadchla i samotné hokejisty. „Byl to zážitek,“ nebál se přiznat útočník Dominik Kubalík.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Čeští fanoušci během zápasu MS v Kodani se Slovenskem.

Článek
Fotogalerie

„Atmosféra byla úplně neskutečná, když jsem vyjel na led, tak jsem měl úplně husí kůži a připadal jsem si, že se mistrovství hraje v Praze," srovnával gólman Pavel Francouz sobotní duel s těmi ze šampionátu v Praze a Ostravě před třemi lety, který drží absolutní rekord v návštěvnosti v dějinách MS.

„Čeští i slovenští fanoušci vytvořili úžasnou kulisu, za to jim určitě patří díky. Nikdo asi nečekal, že jich tady bude tolik," smekal Francouz před diváky obou týmů.

„Neskutečný, jaká spousta fanoušků od nás i ze Slovenska dorazila. Takhle by to mělo vypadat. Patří jim velký dík, vytvořili atmosféru, kterou jsem naposledy zažil asi na Vsetíně," tvrdil rodák z Omsku Dmitrij Jaškin, který však hokejově vyrůstal na vsetínském Lapači.

Kubalík: Takový obrat nám hodně pomůže

Byl to právě Jaškin, který po 129 vteřinách hry v prodloužení rozhodl bekhendem o výhře Čechů 3:2. „Asi jeden z nejhezčích momentů kariéry. Dát vítězný gól na mistrovství světa je prostě něco," radoval se útočník St. Louis.

Češi přitom málem nebrali ani bod. Navzdory jasné střelecké převaze (42:17) ještě deset vteřin před koncem základní hrací doby prohrávali 1:2. „Celou třetí třetinu jsme ale stupňovali tlak a snažili se všechno házet do brány, protože už nebylo na co čekat. Díky bohu za Nečiho, že pak výborně našlápl a Čiliaka propálil," chválil autor prvního českého gólu Kubalík Martina Nečase, jenž se zasloužil o vyrovnání na 2:2.

„Myslím, že takový obrat nám hodně pomůže," soudil Kubalík a Jaškin s ním souhlasil. „Je to asi nejlepší vstup do turnaje. Prošli jsme si v zápase vším, dokázali vydřít výhru, což je jedině dobře," uzavřel Jaškin s ohledem na dnešní souboj se Švédy (16:15 SELČ).

Reklama

Související témata: