Hlavní obsah

Korea - Kanada 0:10Kolébka hokeje napravila prohru s USA a rozdrtila asijského soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Nugent-Hopkins 0 : 1
18. Jost 0 : 2
22. Parayko 0 : 3
22. O´Reilly 0 : 4
23. Dubois 0 : 5
28. Schenn 0 : 6
37. Jost 0 : 7
37. Edmundson 0 : 8
45. McDavid 0 : 9
49. Eberle 0 : 10
Záznam online reportáže

Hokejisté Kanady rozstříleli ve druhém vystoupení na mistrovství světa v Dánsku Koreu 10:0. Zástupci kolébky hokeje tak napravili úvodní prohru s USA, nováček mezi elitou Korea zůstává ve skupině B bez bodového zisku. Kanada stihla během druhé třetiny šestkrát skórovat.

Foto: David W Cerny, Reuters

Kanaďané se radují, Aaron Ekblad a Connor McDavid slaví gól Coltona Parayka.

Článek

Korejci drželi krok proti zámořskému gigantovi osm minut a 41 vteřin. Do té doby si dokonce zahráli i v početní výhodě, ale favorit se v poklidu ubránil. Hned poté minul v dobré šanci Jost, pak už se dostal ke slovu Nugent-Hopkins a díky důrazu na brankovišti otevřel skóre. Následně neuspěl Schenn, Pageau trefil tyč a náskok zvýšil až v další šanci Jost.

Ve druhém dějství už Kanaďané zapnuli místy naplno. Soupeře v něm přestříleli 23:6 a hned v nástupu stihli za 85 vteřin třikrát skórovat. Nejprve využil přesilovku pět na tři Parayko, poté i následující klasickou výhodu O'Reilly a povedený úsek završil Dubois.

V 28. minutě využil další početní převahu Schenn a v 37. minutě přišly další slepené góly v podání Josta a Edmundsona, které dělilo pouhých 18 sekund. To už bylo moc na gólmana Daltona, který si kromě osmi inkasovaných branek připsal 32 zákroků, a do branky šel Pak Song-če.

Kanada nakonec stihla dovršit i pro soupeře potupnou desítku, když ve třetím dějství skórovaly i největší hvězdy McDavid a Eberle. Vítězové celkem vyslali mezi tyče 50 střel a pět Kanaďanů si připsalo po třech bodech: Jost (2+1), McDavid, Edmundson, Dubois (všichni 1+2) a Barzal (0+3).

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina B (Herning):
Korea - Kanada 0:10 (0:2, 0:6, 0:2)
Branky: 9. Nugent-Hopkins (Schwartz, McDavid), 18. Jost (Eberle, Barzal), 22. Parayko (McDavid, Ekblad), 22. R. O'Reilly (Barzal), 23. Dubois (Edmundson, Pageau), 28. B. Schenn (Ekblad, Josh Bailey), 37. Jost (Horvat, Dubois), 37. Edmundson (Barzal, Beauvillier), 45. McDavid (Pulock, Dubois), 49. Eberle (Edmundson, Jost). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Rantala (Fin.) - Kilian (Nor.), Oliver (USA). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. Diváci: 3902.
Korea: Dalton (37. Pak Song-če) - Young, Kim Won-čon, I Ton-ko, Regan, Plante, O Hjon-ho, So Jong-čon - Kim Sang-uk, Kim Ki-song, An Čin-hi - Swift, Čo Min-ho, Radunske - Čon Čong-u, Pak Čin-kjo, Šin Sang-hun - Pak U-sang, I Jong-čon, Kim Won-čong - Šin Sang-u. Trenér: Pek Či-son.
Kanada: McElhinney - R. Murray, Parayko, Edmundson, Ekblad, Pulock, Nurse, Chabot - Josh Bailey, R. O'Reilly, B. Schenn - Nugent-Hopkins, McDavid, Schwartz - Beauvillier, Barzal, Eberle - Dubois, Horvat, Pageau - Jost. Trenér: Bill Peters.

Reklama

Související témata: