Hlavní obsah

Švýcarsko - Bělorusko 5:2Švýcaři si připsali třetí výhru, Bělorusové znovu podlehli i pod novým koučem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vermin 1 : 0
6. Platt 1 : 1
11. Pavlovič 1 : 2
19. Andrighetto 2 : 2
40. Vermin 3 : 2
43. Corvi 4 : 2
47. Meier 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Švýcarska porazili ve svém čtvrtém zápase na mistrovství světa v Kodani Bělorusko 5:2 a s devíti body si upevnili třetí místo ve skupině A. Dvěma góly se na výhře podílel Joël Vermin, branku a dvě asistence si při premiéře na turnaji připsala posila ze San Jose Timo Meier. Bělorusko pod vedením nového hlavního trenéra Sergeje Puškova, který nahradil odvolaného Davea Lewise, počtvrté prohrálo a je poslední.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Švýcar Timo Meier se v zápase s Běloruskem raduje ze svého prvního reprezentačního gólu.

Článek

Švýcaři nastoupili k utkání jen 17 hodin po skončení duelu proti české reprezentaci a na jejich výkonu to bylo znát. Sice se hned po 97 sekundách dostali do vedení zásluhou Vermina, výraznější tlak si ale nevytvořili.

A Bělorusové ve značně pozměněné sestavě oproti předešlým vystoupením dokázali ještě v první třetině otočit vývoj. Nejprve vyrovnal Platt, poté překonal brankáře Berru kapitán Pavlovič. Švýcaři ale v 19. minutě srovnali krok, Andrighetto překonal gólmana Karnauchova dorážkou téměř z nulového úhlu.

Do vedení se favorit dostal 15 sekund před koncem druhé třetiny a na třetí brance se stejně jako na předešlém zásahu podílela asistencí čerstvá posila z NHL Meier. Tentokrát byl autorem gólu pohotově dorážející Vermin. Dvoubrankový náskok Švýcarům zajistil ve 43. minutě Corvi a poté si ještě premiérový gól v reprezentaci připsal Meier.

Dalším soupeřem Běloruska bude v pátek český národní tým, který ještě předtím ve čtvrtek nastoupí proti Rusku.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Kodaň):
Švýcarsko - Bělorusko 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Vermin (Niederreiter, Untersander), 19. Andrighetto (Meier), 40. Vermin (Meier), 43. Corvi (Diaz), 47. Meier (Andrighetto, Hofmann) - 6. Platt (Linglet, Djukov), 11. Pavlovič (Kovyršin, Matěruchin). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Rantala (Fin.) - Davis (USA), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 5445.
Švýcarsko: Berra - Diaz, Müller, Untersander, Kukan, Fora, Frick, Genazzi - Niederreiter, Corvi, Moser - Andrighetto, Vermin, Meier - Scherwey, Haas, Hofmann - Baltisberger, Schäppi, Rod - Riat. Trenér: Patrick Fischer.
Bělorusko: Karnauchov - Děnisov, Vorobej, Djukov, Korobov, Chenkel, Lisovec, Falkovskij - Linglet, Šarangovič, Platt - Pavlovič, Kovyršin, Matěruchin - Kislyj, Razvadovskij, Gavrus - Drozd, Kitarov, Levša - Děmkov. Trenér: Sergej Puškov.

Reklama

Související témata: