Hlavní obsah

Začátek prodeje vstupenek na hokejové MS na Slovensku provázely problémy

Bratislava

Začátek prodeje vstupenek na hokejové mistrovství světa 2019 na Slovensku provázely technické problémy, které zkomplikovaly nákup přes lístků internet i v kamenných prodejnách společnosti Ticketportal SK. Bez problémů se neobešel již prodej vstupenek před šampionátem v roce 2011, který rovněž hostily Bratislava a Košice.

Foto: hockeyslovakia.sk

Nový dres a logo slovenské hokejové reprezentace. Ilustrační snímek.

Článek

V prodejnách Ticketportalu podle zástupkyně společnosti Stanislavy Šebeňové nebylo možné po dnešním zahájení prodeje zakoupené vstupenky vytisknout. Tvrdila, že již při testování systémů společnost odhalila pokusy podobné hackerským útokům.

Zájemci o nákup lístků přes internet si na sociálních sítích zase stěžovali například na to, že po přihlášení na portál se propadali v pořadí čekajících. Dalším zase systém zkolaboval při výběru míst v hledišti.

"Mrzí nás technické problémy, které provázely začátek prodeje. Byli jsme ujištěni naším partnerem, že systém bude fungovat bezchybně," uvedl prezident slovenského hokejového svazu Martin Kohút. Dodal, že zájem fanoušků o lístky v úvodu prodeje byl několikanásobně vyšší než před šampionátem 2011.

Do prodeje se zatím dostaly permanentky na všechna utkání v některém ze dvou hostitelským měst šampionátu, dále balíčky lístků na utkání ve skupinové fázi nebo na vyřazovací boje, jakož i na vybrané hrací dny turnaje a na utkání jednotlivých týmů v základní skupině. Do prodeje šlo 30 procent lístků. Vstupenky na jednotlivé zápasy si zájemci budou moci koupit v únoru.

Nejlevnější vstupenky přijdou na deset eur (255 korun). Permanentka na všechna utkání v Bratislavě, kde odehraje své zápasy česká reprezentace a kde se bude hrát také finále a utkání o třetí místo, stojí v závislosti na sektoru stadionu nejméně 1590 eur (40.550 korun).

Kapacita haly v Bratislavě činí necelých 10 000 diváků, v Košicích to je zhruba 8200 míst. Pro fanoušky budou vyčleněny zhruba tři čtvrtiny ze zmiňovaného počtu míst.

Reklama