Hlavní obsah

Roztančí fanoušky kombinace folkloru a populárních hitů? Slovenské MS v hokeji má nový song

Slováci nazpívali novou píseň k MS. Bude se těšit oblibě? Už za necelé tři měsíce čeká všechny hokejové fanoušky tradiční svátek v podobě mistrovství světa. Příznivci bitev o slavný titul ledového kolbiště se tentokrát sjedou do slovenské metropole Bratislavy a do východních Košic. Společnost jim bude dělat maskot šampionátu medvěd Macejko a nově také hudební hit, který se má během jednotlivých klání řinout z reproduktorů a starat se o parádní atmosféru v hledišti.

Foto: Sport.cz

Medvěd Macejko - maskot hokejového MS na Slovensku.

Článek

Slovenský portál Šport.sk zveřejnil nový song, který bude doprovázet hokejové MS na Slovensku. Píseň nazpíval Ondrej Kandráč a autorem textu je generální ředitel slovenské tiskové agentury TASR Vladimír Puchala.

Ředitelka komunikace MS Michaela Grendelová prozradila, že skladba není oficiální hymnou šampionátu, ale písní maskota Macejka. Podle autorů se jedná o kombinaci tradičních hokejových hitů známých ze stadionů napříč celým hokejovým světem a slovenského folkloru. „Skladba má atributy, které by měly fungovat, ale jestli se tak stane, to se ukáže až později," zhodnotil ambice svého počinu zpěvák Kandráč.

Hokejové mistrovství světa se uskuteční 10.-26. května v Košicích a v Bratislavě. Český tým vstoupí do bojů v pátek během zahajovacího dne turnaje ve večerním duelu proti Švédům. Další den ho čeká zápas s Norskem. V základní skupině se svěřenci kouče Říhy potkají ještě s celky Ruska, Švýcarska, Lotyšska, Rakouska a Itálie. Všechny skupinové duely odehrají Češi na Zimním stadionu Ondreje Nepely v Bratislavě. Slovenští fanoušci se na svůj tým mohou těšit v košické Steel Areně.

Vstupenky na šampionát jsou v současné chvíli nedostupné. První dny prodeje doprovázely problémy s nákupem kvůli nájezdu překupníků. Pořadatelé nicméně ujišťují, že do prodeje šla zatím pouze část lístků, a hledají cesty, jak se přeprodejcům vyhnout a umožnit nákup běžným fanouškům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha a Tomáš Filippi během tréninku hokejové reprezentace.

Česká reprezentace čeká na medaili z MS od roku 2012, kdy dokázala pod koučem Aloisem Hadamczikem vybojovat bronz. Současný kádr vedený trenérem Říhou odehrál zatím tři turnaje v rámci Evropské hokejové tour. Zatímco finský a ruský turnaj Čechům vůbec nevyšel, na Švédských hokejových hrách vybojovali hokejisté se lvem na hrudi první místo. Poslední prověrka pro český tým v podobě domácích Carlson Hockey Games přijde na řadu na začátku května. Pak už je na programu mistrovství světa. Na to, jestli bude píseň maskota Macejka zároveň hudebním podkladem českého medailového snu, si fanoušci budou muset ještě chvíli počkat.

Reklama