Hlavní obsah

Finsko otočilo bitvu s Dánskem a slaví. Švédové si s chutí zastříleli, uspěla i Kanada

škv, rjm, rojSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Švédska vyhráli ve čtvrtečním utkání skupiny B nad Rakouskem jasně 9:1 a připsali si třetí výhru na šampionátu. Už v první třetině nastříleli outsiderovi pět branek a nebylo co řešit. Kanada ve skupině porazila Francii 5:2. Outsider sice v jednu chvíli snížil na 2:3, ale nakonec favorizovaný zámořský tým jasně zvítězil. Finsko večer vyhrálo nad Dánskem 3:1.

Foto: David W Cerny, Reuters

Finská hokejová hvězda Kaapo Kakko slaví se spoluhráč gól na mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Švédové se oklepali z úvodní porážky s českým týmem a Italům nasázeli osm gólů, Norům pak dokonce ještě o jeden víc. Ve čtvrtek pak v kanonádách pokračovali, tentokrát se zastavili na devíti vstřelených brankách.

Úřadující mistři světa dali pět gólů už v první třetině a zápas proti Rakušanům měli jasně pod kontrolou. Poražení dál čekají na první bodový zisk na šampionátu.

Na Slovensku už se rozjeli i hokejisté Kanady. I oni mají na kontě tři vítězství. V bitvě s Francií vedl tým ze zámoří po první třetině o tři branky a zdálo se, že duel ovládnou. Jenže Francie dokázala snížit na rozdíl jedné trefy a na chvíli favorita znejistěla.

Jenže pak se opět blýskl svou druhou trefou Anthony Mantha a dal Kanadě klid. Nakonec Francie prohrála 2:5. Mantha už má na kontě pět branek a čtyři asistence.

Finy po náročném trojboji proti Kanadě, Slovensku a USA, za kterého vyšli se sedmibodovým ziskem, čekala bitva s Dány. A soupeř Suomi vstoupil do utkání lépe, když šel na začátku druhé třetiny do vedení.

Brzy ale favorit srovnal, když se trefil mladíček Kakko. Ještě před druhým odchodem do kabin už Finové vedli a ve třetí části hry přidali do branky outsidera další zásah. Do tabulky si připsali výhru 3:1.

Mistrovství světa v ledním hokeji:
Skupina A (Košice)
Kanada – Francie 5:2
Branky: 9. a 49. Mantha, 11. Nurse, 17. Cirelli, 51. Stone - 37. Fleury, 43. Rech
Finsko – Dánsko 3:1
Branka: 27. Kakko, 35. Manninen, 5ě. Pesonen - 22. Madsen.
Skupina B (Bratislava)
Švédsko – Rakousko 9:1
Branky: 2. Landeskog, 3. Krueger, 6. Nylander, 8. Larsson, 15. Kempe, 30. Rasmussen, 34. Lindholm, 43. Ekman-Larsson, 46. Pettersson - 48. Raffi.
Česko – Lotyšsko sledujeme zde

Reklama