Hlavní obsah

OČIMA MISTRA: Nakonec zasloužená výhra. Voráček byl ve velké euforii, všiml si Vlasák

Praha

Trochu dřina, ale nakonec dobrý výkon a výhra 6:3 za tři body, které se proti Lotyšsku na mistrovství světa ve skupině počítají. Zaspali jsme v první třetině, kdy jsme se dostali do tří a poslali Lotyše na koně, protože vstřelili gól. Pak přišla další přesilovka a byl tam druhý gól. Po úvodní třetině si to kluci a trenéři v šatně asi vyříkali, protože do druhé jsme nastoupili úplně v jiném rozpoložení.

Foto: www.hcskoda.cz

Tomáš Vlasák.

Článek

Samozřejmě nám pomohla pětiminutová přesilovka, kdy jsme vstřelili branku a kluci se vrátili do zápasu, pak už jsme byli lepší a zaslouženě mohli slavit výhru.

Po prvním vstřeleném gólu hráči dostali drajv, začali lítat a vytvořili si šanci za šancí a zaslouženě skóre otočili. Dali čtyři góly v prostřední části. První gól, to bylo zbavení se pomyslného špuntu, kdy se kluci nemohli prosadit, protože lotyšský brankář dlouho odolával. Když byl ale prostřelen, začali jsme si věřit. On musel řešit hodně šancí, měl toho dost, i proto dostal jeden lacinější gól, pak se zlomil.

Čeští hokejisté otočili zápas s Lotyšskem a udělali důležitý krok k postupu do čtvrtfinále

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Trenéři stáli o Radka Faksu, který je po nějakém zranění ramene, co jsem slyšel rozhovory, takže není ještě úplně fit, ale na ledě byl vidět, má svoje místo v týmu, a ještě se může lepšit. Zranění a pauza ho patrně limitují, ale určitě bude platným hráčem.

Vyloučení, tady to nebylo ideální. Měli jsme sedm hráčů na trestné lavici, některé zákroky byly nešikovný. Viděl jsem zbytečný fauly, proti silnějším soupeřům bychom se tomuto měli vyvarovat.

Endorfiny šly ven

Jakub Voráček prožil hektický den, což na něm bylo vidět. Ráno se mu narodil syn, večer šel do zápasu a celé mu to vyšlo parádně. Bylo znát, že je ve velké euforii. Když na něj byly ze začátku záběry z kamer, bylo vidět z výrazu tváře, že byl plný drajvu. Ještě jednou, zápas mu vyšel skvěle. Samozřejmě mu gratuluju k narození potomka, tak také k výkonu a k bodům. Kuba byl nažhavený, asi toho moc nenaspal, ale endorfiny z něj šly ven.

Máme za sebou čtyři zápasy v základní skupině, z toho jsme tři vyhráli. Malinko bych zapracoval na faulech, ale není to nic zásadního. V pátek nás čeká Itálie, to by mělo být jednoznačný, s Rakouskem budeme taky velcí favoriti a před čtvrtfinále přijde zkouška se Švýcary, na tu jsem zvědavej. Potom čtvrtfinále, které je na každém mistrovství světa klíčový. Mužstvo má sílu, drajv, chuť, to je to vidět, teď zvládnout klíčový zápas.

S národním týmem byl u zlatého hattricku na světových šampionátech v letech 1999 až 2001. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník 135 zápasů, v nichž vstřelil 43 gólů. Zahrál si i na Světovém poháru 2004, kde Češi došli až do semifinále. Je šampionem ruské Superligy s Omskem, v domácí extralize vybojoval mistrovský titul s Plzní. Vyzkoušel si nejvyšší soutěž ve Finsku, Švédsku, Rusku i Švýcarsku, v NHL má na svém kontě 10 utkání za Los Angeles. Poslední čtyři roky zastává post sportovního manažera v HC Škoda Plzeň.

Reklama

Související témata: