Hlavní obsah

Balaštíka si jiný klub v NHL nevybral, řeší budoucnost

COLUMBUS

Žádný z klubů zámořské NHL nemá zájem o služby českého hokejového útočníka Jaroslava Balaštíka. Alespoň to tak vypadá s ohledem na skutečnost, že o něj nikdo neprojevil zájem poté, co jej vedení Columbusu Blue Jackets zařadilo na listinu volných hráčů. Úřadující vicemistr světa z Rigy se tak v příštích hodinách musí rozhodnout, jakým směrem se bude ubírat jeho další kariéra.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Jaroslav Balaštík (na archivním snímku vlevo)

Článek

Generální manažer Columbusu Doug MacLean uvedl, že vše bude řešit s agenty zlínského útočníka. "Sedneme si spolu a dohodneme se," řekl MacLean deníku The Columbus Dispatch. V úvahu podle všeho přichází jeho odchod na farmu či návrat do Evropy. Před sezónou přitom Balaštík podepsal s klubem novou roční jednocestnou smlouvu, která mu zaručuje příjem přes 500 000 dolarů bez ohledu na to, zda bude hrát v NHL nebo nižší AHL.

Jak vše dopadne, momentálně netuší ani šestadvacetiletý dvojnásobný nejlepší střelec české extraligy. "Rozhodnuté není nic. Možná půjdu na dva týdny či déle na farmu a uvidím, co se bude dít. A když mě nepovolají zpět, možná se podívám po něčem jiném v Evropě. Uvidíme," uvedl Balaštík ve stejném deníku.

Balaštík se v minulém ročníku i přes působení na farmě v celku Syracuse Crunch do sestavy Columbusu prosadil. V této sezóně ale byl postupně přeřazen do čtvrté formace a nedostával moc prostoru na ledě. V šesti utkáních vstřelil jedinou branku. Momentálně to navíc vypadá, že nemá místo ani v poslední nasazované formaci. Do té se totiž na jeho místo posunul Anson Carter, kanadský hrdina finálového duelu z mistrovství světa 2004.

Reklama