Hlavní obsah

Jágr proti Buffalu zářil, po pádu na loket ale odstoupil

Hokejový útočník Jaromír Jágr si připsal proti Buffalu tři body, ale po pádu na loket nedělní zápas nedohrál. Kapitán Rangers vyrovnal na začátku druhé třetiny na 1:1, na další dva góly nahrál, ale dvoubrankové vedení newyorský tým neudržel a podlehl 3:4 v prodloužení. Jágrův pád vyvolal obavy z obnovení zranění operovaného levého ramena, česká hvězda nicméně po utkání novinářům řekla, že je v pořádku.

Článek

Hosté z Buffala sice vedli 1:0 po rychlé brance Thomase Vaneka, v první desetiminutovce druhé třetiny ale přišly chvíle českých hráčů v modrých dresech. Hned zkraje propálil nechytatelnou ranou z první gólmana Sabres Martina Birona český kapitán. V Jágrově přesilovkovém gólu měl prsty i zadák Rangers Karel Rachůnek. "Jágrova trefa byla nádherná. To neubráníte. Ani nevím, jestli se něco takového dá chytit," krčil rameny po utkání kouč Sabres Lindy Ruff.

I další dva střelecké úspěchy zaznamenali Rangers při početní výhodě. Na 2:1 zvýšil při dvojnásobné přesilovce Petr Průcha. Biron ještě dokázal vyrazit Jágrovu střelu, ale na dorážku Průchy byl krátký. Při ní si asistenci připsal i Michal Rozsíval. Třetí branka za Bironova záda padla při vyloučení českého útočníka hostí Aleše Kotalíka.

Martin Straka zaznamenal 400. přihrávku v kariéře, když našel Jágra. Ten prolétl kolem beků 'Šavlí', objel Bironovu branku a poslal milimetrovou nahrávku na hokejku Michaela Nylandera. Ten neměl problém zasunout puk do sítě.

Průcha dohrával s krytem obličeje

Hokejisté Buffala se ale nevzdali. Už o několik minut později Jaroslav Špaček nabil při přesilovce Danielu Brierovi a ten propálil Weekese. Domácí brankář se sice zaskvěl při střele Drewa Stafforda, ale vyrovnat nakonec dokázal Jason Pominville. V prodloužení strhl vítězství na stranu Buffala forvard Briere, který podruhé za večer překonal Kevina Weekese a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

"Nezažil jsem moc zápasů, kde by v půlce bylo již prakticky rozhodnuto a nakonec se muselo prodlužovat. Je to paráda takhle to otočit," řekl autor vítězné trefy Briere. "Jsou opravdu dobří, umí podržet puk i hrát jeden na jednoho," pochválil soupeře Jágr, který se po jediném nedělním zápase NHL vrátil do čela kanadského bodování.

Na levý loket nepříjemně upadl v prodloužení při pokusu obejít beka Buffala Briana Campbella. Odjel na střídačku a na led už se nevrátil. Podle vlastních slov není zraněn. Nepříjemný moment zažil i Průcha, který při souboji se Špačkem utrpěl ránu do obličeje a do třetí třetiny raději nastoupil s krytem celém tváře.

New York Rangers - Buffalo 3:4 v prodloužení (0:1, 3:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 21. Jágr (Rachůnek), 23. Průcha (Jágr, Rozsíval), 30. Nylander (Jágr, Straka) - 34. a 64. Briere (u první Špaček), 4. Vanek, 49. Pominville. Zásahy brankářů: Weeks 24 - Biron 26.

Reklama

Související témata: