Hlavní obsah

Zraněný Havlát se na led vrátí možná až v prosinci

CHICAGO

Nucená pauza zraněného českého hokejisty Martina Havláta bude zřejmě dvakrát delší, než jeho tým Chicago Blackhawks předpokládal. Podle trenéra Trenta Yawneyho potřebuje Havlát s pošramoceným pravým kotníkem ještě minimálně dva týdny, než vůbec začne bruslit, a jeho návrat do NHL tak přijde na řadu možná až začátkem prosince.

Článek

Pětadvacetiletý Havlát se zranil 20. října v utkání s Dallasem a původně měl chybět zhruba dva až tři týdny. "Bohužel se zdá, že se tahle zranění nevyvíjejí tak rychle, jak jsme doufali," řekl Yawney listu Chicago Tribune na adresu Havláta a brankářské jedničky Nikolaje Chabibulina, jenž si zhruba ve stejnou dobu zlomil prst.

Nešťastné období Chicaga navíc korunovalo zranění slovenského centra Michala Handzuše, který si už s poničeným kolenem v sezoně nezahraje.

Po zranění tria klíčových hráčů se Blackhawks dostali do krize, z níž dosud nevybředli. Tým po povedeném začátku prohrál sedm zápasů za sebou a v tabulce Západní konference je předposlední. I když odehrál jen polovinu duelů, je Havlát se 13 body stále nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Reklama