Hlavní obsah

Nedvěd uvažoval o návratu do Evropy, teď chce bojovat

PHILADELPHIA

Rozčarování z přesunu do farmářského týmu NHL Philadelphia Flyers přimělo hokejistu Petra Nedvěda uvažovat o návratu do Evropy. Český útočník to přiznal v rozhovoru pro americká média. Ve středu jej ale vedení Flyers s ohledem na zranění některých hráčů povolalo zpět k prvnímu týmu a Nedvěd by měl nastoupit v nocina pátek v utkání proti New York Islanders.

Článek

"Pochopitelně, že jsem nadšený," citoval Nedvěda deník Philadelphia Daily News. "Musím říct, že jsem byl ze všech událostí posledních dnů dost otrávený a napadaly mne myšlenky svou kariéru v NHL uzavřít. Uvažoval jsem o návratu do Evropy, ale pak jsem si uvědomil, že mým hlavním cílem je vrátit se a hrát NHL. Nejlépe znovu za Flyers, což se také stalo," dodal Nedvěd viditelně spokojený z návratu do šatny Philadelphie.

Návrat Nedvěda je jedním z kroků, jak se znovu pokusit o oživený hry Flyers. Mužstvo je totiž v těžké krizi - hraje mizerně v obraně a nedává branky. Padáka už dostal trenér Ken Hitchcock a ze své pozice rezignoval i generální manažer Bob Clarke. Nedvěd sice v prvních šesti zápasech letošního ročníku NHL nebodoval, ale během sedmi utkání v dresu záložního týmu Philadelphia Phantoms čtyři branky vstřelil a na stejný počet přihrál.

Kouč: Je to pro nás velmi platný hráč

Proto si Nedvěda vyžádal nový kouč Flyers John Stevens, kterému navíc na šest týdnů vypadl ze sestavy zraněný útočník Jeff Carter. "Je zpátky, u Phantoms se mu dařilo a podle zpráv zápasům často dominoval. Snažil se týmu co nejvíce pomoci a to se mu povedlo," tvrdil Stevens, který ještě není přesvědčen o jeho roli v týmu. Bývalý kouč Hitchcock se snažil Nedvědovi vštípit pozici defenzivního centra, s čímž nakonec pohořeli oba.

"Sedneme si spolu a promluvíme si. Všichni víme, že je to dobrý hráč. Je velmi zkušený a to je pro nás teď důležité. Je to hokejista platný v mnoha herních situacích. Může hrát přesilové hry a dokáže být výjimečně dobrý i v oslabeních," má Stevens pro Nedvěda slova uznání.

Nedvěd: Neodepsali mě

Čtyřiatřicetiletý útočník je teď hlavně vděčný za to, že je zpátky. "Pochopitelně. Mám teď dobré důvody být týmu co nejvíce užitečný. Co se stalo, je jedna věc. Nehráli jsme dobře, takže se něco stát muselo. Hráči bývají vyměňováni a posílání na farmu, to je prostě součást hokejového života. Ať se vám to líbí nebo ne," řekl Nedvěd.

"Nebyl jsem definitivně odepsán, takže já to teď nebudu brát jako nějakou satisfakci nebo něco podobného. Na farmě byla dobrá parta kluků, i když to samozřejmě nebyla situace, ve které by člověk chtěl zůstat. Ale všechno, co se člověku v životě stane, mu může přinést další zajímavou zkušenost," zakončil hráč řeči o návratu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články