Hlavní obsah

Vašíček touží vrátit se do hry, Nashville ho zatím nepotřebuje

NASHVILLE

Hokejista Josef Vašíček by mohl už brzy opět naskočit do NHL v dresu týmu Nashville Predators, za který zatím odehrál pouze pět utkání. Český útočník vybojoval v posledním ročníku NHL s Carolinou Stanley Cup, ale po sezóně přestoupil do Nashvillu. V zápase na ledě New York Islanders 16. října si ale zranil přitahovač kyčle a od té doby je na marodce Predators.

Foto: Carolina Hurricanes

Josef Vašíček ještě v dresu Caroliny.

Článek

Nashville před sezónou za Vašíčka obětoval Scotta Walkera a od českého centra si sliboval velké věci. Ten se ale už v pátém utkání zranil, a i když se dal brzy do pořádku, kouč Barry Trotz nechtěl dělat zásahy v sestavě. Tým totiž od té doby prohrál z osmi zápasů pouze jediný a to ještě v prodloužení.

"Je těžké dostat  se zpátky, když už jednou vypadnete. Někdy se můžete snažit být ten hodný a každému pomoci, ale pak se vám to může vymstít. Já říkám: Když to není rozbité, neopravujte to," vysvětlil Trotz v rozhovoru pro deník Tennessean.

Trenér Predátorů navíc viděl Vašíčka jen v prvních pěti zápasech, které se týmu zrovna nedařily, takže o něm nemá jasnou představu. "Je to trochu problém, neměli jsme moc šancí ho pořádně poznat. Když byl v sestavě, tak jsme zrovna nehráli moc dobře, takže nemám z té doby žádné pozitivní dojmy o žádném z hráčů," dodal Trotz.

V sestavě se mezitím uchytili Vern Fiddler, Alexander Radulov a Scottie Upshall a týmu se daří. Šestadvacetiletý Vašíček už nicméně v poslední době s mužstvem trénuje, nejčastěji v útoku s Nicholem a Tootoo, a je lačný ukázat, že bude týmu platný. "Moc bych chtěl být zpátky na ledě. Současná situace je frustrující a doufám, že už to skončí," řekl hráč.

Reklama

Související témata: