Hlavní obsah

Půl sezóny promarodil, přesto obránce Ellis vydělá přes miliardu

Pohádkových osm let čeká hokejového obránce Ryana Ellise. Ten prodloužil v NHL smlouvu s Nashvillem Predators a během zmíněné doby si vydělá 50 miliónů dolarů, tedy kolem 1,1 miliardy korun. V příští sezóně bude sedmadvacetiletý hokejista pobírat ještě podle starého kontraktu 3,5 miliónu dolarů (79 miliónů korun), ale pak přijdou tučná léta. Od ročníku 2019/20 se mu roční plat zvedne na 6,25 miliónu dolarů (142 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Obránce Ryan Ellis prodloužil v NHL smlouvu s Nashvillem Predators a během osmi let si vydělá 50 miliónů dolarů, tedy okolo 1,1 miliardy korun.

Článek

Ellis vstoupil do uplynulého ročníku kvůli rekonvalescenci po operaci kolena až na začátku ledna. Následně odehrál v základní části 44 utkání, ale stačilo mu to k tomu, aby nastřílel devět gólů a vytvořil si osobní maximum 23 asistencí. Stanovil navíc nový klubový rekord s 26 kladnými body za účast na ledě při vstřelených a obdržených brankách.

"Ryan je obrovskou oporou našeho týmu a jsme rádi, že u nás zůstane. Vidíme v něm budoucnost a věříme, že s ním v sestavě jsou naše šance vyhrávat větší. A určitě rostou naše šance i směrem ke Stanley Cupu," domnívá se generální ředitel organizace Predators David Poile.

Poté, co Predators poprvé vyhráli Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části, vypadli v druhém kole play off po prohře v klíčovém sedmém duelu s Winnipegem. Ellis si během 13 utkání ve vyřazovacích bojích připsal pět finálních nahrávek.

Predators draftovali Ellise v roce 2009 jako celkově 11. hráče v pořadí. Od té doby se zařadil mezi klíčové postavy týmu a za 396 utkání nastřádal 173 bodů za 55 branek a 118 přihrávek. V play off přidal v 58 zápasech 27 bodů (5+22).

Reklama