Hlavní obsah

Hamrlík spoléhá na dřevěné hokejky a v Calgary září

CALGARY

Český obránce Roman Hamrlík podle zámořských komentátorů v současnosti předvádí svůj nejlepší hokej během kariéry v NHL. Dvaatřicetiletý zadák Calgary Flames je druhým nejvytíženějším hráčem kanadského celku a nechybí mužstvu na ledě při žádném z klíčových okamžiků zápasů. Hamrlík tak zažívá zadostiučinění po loňské sezóně, kdy hrál za Calgary poprvé.

Článek

V poslední sezóně odehrál Hamrlík za Flames pouze 51 zápasů, zbytek strávil na marodce. "Ten poslední rok se nevyvedl. Byl jsem zraněný a vše bylo pro mne dost složité," řekl Hamrlík na pondělním tréninku mužstva pro deník The Calgary Sun. "Letos jsem mnohem spokojenější. Čím víc hraji, tím se cítím lépe," dodal.

Hamrlíkův čas strávený na ledě strmě stoupá po boku talentovaného Diona Phaneufa. Pouze ten má právě na svém kontě více minut na ledě, než český hokejista. Hamrlík hraje v průměru 24:41 minut za zápas, Phaneuf má ještě o 78 vteřin více. Oba patří mezi dvacítku nejvytíženějších hráčů celé NHL.

"Nemůžu si stěžovat," směje se Hamrlík. "Mám to rád. Sice mi už není dvacet jako Dionovi, ale když častěji hraju, cítím se fajn. Pořád chodím na led, nemám ani čas na střídačce pořádně vychladnout," pochvaluje si.

Na dřevo nedá dopustit

Svého zkušeného spoluhráče si pochvaluje i jednadvacetiletý Phaneuf. "Odvádí pro nás velmi cenné minuty. Je fajn být na ledě s tak šikovným a zkušeným hráčem  jako je on. Snažím se od něj co nejvíce naučit," tvrdí kanadský obránce, kterého dali trenéři dohromady s Hamrlíkem užv loňské sezóně.

"Myslím, že můžeme být čím dál lepší. Od loňska už lépe chápeme jak spolu hrát a dobře o sobě na ledě víme a doplňujeme se," tvrdí Hamrlík. Oba mají skvělou střelu, přitom každý z nich si vybírá odlišný typ hokejek. Zatímco Phaneuf používá hole z jednoho kusu vyrobené z různých moderních směsí, Hamrlík spoléhá na klasické dřevěné hokejky.

"Když jsem v osmnácti začínal, tak nebyly k mání hokejky jako dneska. Věřte, že jsem později vyzkoušel snad každou hokejku co jsou na trhu. A vždycky jsem se nakonec vrátil ke klasickému dřevu," vykládá nostalgicky český hokejista.

Reklama

Související témata: