Hlavní obsah

Jeřábek se nevešel do kádru Edmontonu, jeho budoucnost se řeší

Edmonton

Český hokejový obránce Jakub Jeřábek se nevešel do kádru Edmontonu krátce před startem NHL a jeho budoucnost se bude řešit. S Oilers sedmadvacetiletý odchovanec Plzně, který předtím působil v barvách vítěze Stanleyova poháru Washingtonu, přitom před měsícem uzavřel roční jednocestnou smlouvu na rovný milión dolarů.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Český obránce ve službách Edmontonu Jakub Jeřábek ve spolupráci s brankářem Camem Talbotem řeší nájezd Michaela Frolika z Calgary.

Článek

Podle deníku Edmonton Journal je možné, že Jeřábek raději než působení na farmě v Bakersfield v AHL zvolí angažmá v Evropě. V minulé sezóně v nejlepší lize debutoval v dresu Montrealu a do Washingtonu přestoupil v druhé polovině února. Za Capitals ale neodehrál dostatečný počet zápasů, aby patřil mezi vítěze Stanley Cupu.

Účastník dvou mistrovství světa se do NHL vydal po ročním angažmá v KHL v dresu Podolsku. Uzavřel s Montrealem jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu na 925 tisíc dolarů. Za Canadiens sehrál 25 utkání a připsal si gól a tři asistence. Na farmě v Lavalu zaznamenal v 17 duelech branku a 10 přihrávek.

Washington jej získal 21. února výměnou za právo volby v draftu. Za Capitals nastoupil v základní části v 11 zápasech a připsal si gól a tři asistence. V play off se objevil jen v prvních dvou duelech a zaznamenal přihrávku.

K tomu, aby jeho jméno nechybělo mezi držiteli Stanleyova poháru, bylo potřeba alespoň 41 utkání v základní části či nejméně jeden start ve finálové sérii.

V Edmontonu měl nahradit zraněného slovenského beka Andreje Sekeru, který se v polovině srpna podrobil operaci natržené achilovky. V přípravě sehrál Jeřábek pět z dosavadních sedmi duelů, nebodoval, měl tři kladné body v bilanci plus/minus a inkasoval čtyři trestné minuty. Mezi vyvolené beky se ale před cestou Oilers do Evropy nedostal.

Edmonton čeká generálce před startem sezóny ve středu na ledě Kolína nad Rýnem. V sobotu pak Oilers sehrají první soutěžní zápas ve Stockholmu proti New Jersey.

Reklama

Související témata: