Hlavní obsah

Radil si za San Jose v úvodu NHL nezahraje, putoval na farmu

San Jose

Český hokejový útočník Lukáš Radil bude muset bojovat o NHL v nižší AHL. Osmadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa v Paříži i únorových olympijských her v Pchjongčchangu se dnes přesunul z celku San Jose Sharks na farmu do týmu San Jose Barracuda. Na premiéru v NHL si tak musí počkat.

Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports, Reuters

Lukáš Radil (52) ze San Jose a Oliver Kylington (58) z Calgary.

Článek

Radil už byl přesunut do záložního týmu už před týdnem, předtím nastoupil ve všech třech přípravných zápasech a připsal si dva body za gól a asistenci. Nastoupil pak i ve čtvrtém duelu a zaznamenal opět gól a přihrávku. V posledních dvou duelech z celkových šesti testů Sharks před sezonou už chyběl.

Radil se San Jose podepsal na začátku dubna jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestný kontrakt na 750 tisíc dolarů. V případě pobytu na farmě bude brát 200 tisíc dolarů, z čehož polovina je podpisový bonus.

Odchovanec Pardubic působil uplynulé tři sezony ve Spartaku Moskva, v KHL má na kontě 168 utkání a 103 bodů za 41 branek a 62 asistencí. V extralize za Pardubice nasbíral v 275 duelech 122 bodů za 48 gólů a 74 přihrávek.

Reklama

Související témata: