Hlavní obsah

Tenis postrádá osobnosti, soudí Becker

LONDÝN

Současný tenis leží v žaludku hráčů předešlých generací. Po nedávné otevřené kritice Martiny Navrátilové přispěl ve Wimbledonu svou troškou do mlýna i Boris Becker. Bývalý trojnásobný vítěz z All England Clubu tenisty ostře kritizoval za to, že po organizátorech grandslamových turnajů požadují stále víc peněz.

Foto: www.hoppe-bonn.de

Boris Becker

Článek

Podle Beckera současné tenisové hvězdy nestojí za nic. "Požadovat v této době více peněz je pošetilé. Všichni přece vidí, jaké částky dneska dostávají," připomněl někdejší první hráč světa nároky tenistů.

To, že hráči hrozí bojkotem grandslamových turnajů, pokud od jejich organizátorů nedostanou dalších 60 miliónů eur, považuje pětatřicetiletý Becker za hloupost. Problém je podle něho v tom, že "dnes v tenisu nejsou žádné osobnosti."

Z kurtů zmizela vášeň

Vinu na tom má prý stále se zvyšující počet málo významných turnajů i tenisté samotní. "Na kurtu už není žádná vášeň. A to nemá co dělat s prémiemi, právě naopak," domnívá se Becker.

Pokud by hráči věděli, že po Wimbledonu budou mít čtyři týdny volno, dali by do boje o vítězství všechny síly a nebrali porážku tak flegmaticky, jako v pondělí obhájce titulu Lleyton Hewitt. "Pokud by elitní padesátka hráčů měla v roce na programu jen patnáct turnajů, na každém z nich by na kurtu nechali duši. A o to jde," tvrdí německá legenda.

Reklama