Hlavní obsah

Tohle se nepovedlo. Hvězda Toronta si při snaze o vyrovnání dala vlastní gól do prázdné brány

Toronto/Praha

Bývalo zvykem, že i v NHL se trenéři odhodlávali k risku bez brankáře až v poslední minutě, pokud jejich tým prohrával o gól, či v posledních dvou, když byl rozdíl vyšší. Nyní se ale zdá, že novým trendem je zkusit hru bez gólmana i v případě těsného skóre mnohem dřív. Zdaleka ne vždy jde ale o dobrý tah.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Hokejisté Pittsburghu se radují z gólu proti Torontu.

Článek

Ve čtvrtečním duelu proti Pittsburghu poslal kouč Toronta Mike Babcock místo brankáře Frederika Andersena jednoho útočníka navíc už tři minuty před koncem, přestože jeho tým prohrával jen 0:1.

Snaha nabudit tým k vyrovnání se ale vůbec nepovedla. Nejenže Maple Leafs neskórovali, ale Nazem Kadri si navíc vstřelil do prázdné brány ze středního pásma nešťastný vlastní gól při snaze zabránit soupeři dostat se k puku.

Pro Kadriho obzvlášť hořký moment, protože na svůj premiérový zásah (do sítě soupeře) v této sezóně stále čeká. Jeho nešťastný vlastenec byl nakonec připsán Jevgeniji Malkinovi, protože se z týmu Penguins dotkl puku jako poslední.

Domácí přesto v power play pokračovali a Kris Letang tentokrát už klasickým gólem do prázdné brány pečetil výhru Pittsburghu na 3:0.

Reklama

Související témata: