Hlavní obsah

Havlát by mohl po zranění nastoupit ve čtvrtek proti Phoenixu

Hokejový útočník Martin Havlát je po zranění kotníku z 20. října blízko návratu do týmu Chicaga. Na ledě by se mohl objevit již ve čtvrtečním utkání s Phoenixem. Zařazení českého hráče do sestavy se už Blackhawks nemůžou dočkat, Havlát nasbíral v sedmi zápasech 13 kanadských bodů, ale po jeho zranění se mužstvo dostalo do krize a prohrálo osm utkání za sebou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Havlát.

Článek

Původně si Havlát jako předpokládané datum návratu určil úterní zápas na ledě Minnesoty, ale podle svých slov ještě nebyl úplně připraven. "Cítil jsem se sice opravdu dobře, ale ne stoprocentně," řekl Havlát deníku Chicago Tribune. "Jsem blízko a chci hrát, co nejdříve to půjde, ale nechci se vrátit a hned se znovu zranit," dodal pětadvacetiletý útočník.

Havlát měl původně chybět pouze dva až tři týdny, ale nakonec se jeho nucená pauza značně protáhla. "Byl to nudný měsíc a půl. Šlo to pomalu, ale já jsem nikdy předtím takové zranění neměl. Co jsem slyšel od ostatních kluků, kteří si tím prošli, je to bolestivější a časově náročnější na uzdravení, než kdyby ten kotník byl zlomený," řekl Havlát.

"Na tréninku bruslil dobře a je opravdu blízko návratu," řekl trenér Denis Savard. "Ale chceme mít jistotu. Aby mohl hrát s čistou hlavou, že je to zcela v pořádku a není třeba se bát, že se může zase něco stát. Zatrénujeme si po návratu ze zápasu v Minnesotě a uvidíme ve čtvrtek," dodal chicagský kouč.

Sám Havlát je v prognózách ohledně své herní pohody také opatrný. "Neočekávám, že budu hned ve stejné formě jako před zraněním. Určitě to bude chtít nějaký čas. Doufám však, že to zabere tak jeden nebo dva zápasy," uvedl Havlát.

Reklama