Hlavní obsah

Hráčem týdne NHL je za šest gólů Landeskog

New York

Kapitán hokejistů Colorada Gabriel Landeskog byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v NHL. Dalšími hvězdami byli útočník Connor McDavid z Edmontonu a brankář Vegas Marc-André Fleury.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Gabriel Landeskog (vlevo) z Colorada se raduje s Erikem Johnsonem (vpravo) a Samuelem Girardem po gólu proti New Jersey.

Článek

Pětadvacetiletý švédský útočník Landeskog byl minulý týden s šesti góly ze tří zápasů nejlepším střelcem NHL a se sedmi body se dělil o pozici nejproduktivnějšího hráče. V zápase proti New Jersey nastřílel stockholmský rodák potřetí v zámořské kariéře hattrick.

Centr a kapitán Oilers McDavid nasbíral ve třech zápasech šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Nejproduktivnější hráč minulých dvou sezon se stal prvním hráčem historie NHL, jenž se bodově podílel na úvodních devíti gólech svého týmu od začátku sezony.

Fleury vychytal dvě výhry Vegas a v zápasech proti Buffalu a Anaheimu inkasoval pokaždé jen jeden gól. Třiatřicetiletý kanadský gólman se dostal už na 408 výher v NHL, což ho řadí na desáté místo v historické tabulce.

Reklama

Související témata: